European Commission logo
Креирајте профил
News
Новости

Тркалезна маса на НСП тимовите од регионот

На 16ти и 17 септемви, во Бјелина се одржа Тркалезна маса на ЕПАЛЕ НСП тимовите во регионот. Домаќин на овој дводневен состанок/тркалезна маса беше Националниот тим за поддршка ЕПАЛЕ (НСП) Босна и Херцеговина. 

На Тркалезната маса присуствуваа членови на ЕПАЛЕ НСП од Србија, Хрватска, Црна Гора, Словенија и Босна и Херцеговива. Вториот ден, со поврзување преку ЗООМ он-лајн апликацијата, на состанокот присуствување и координаторката на НСП ЕПАЛЕ Северна Македонија, која е запознаена со заклучоците од првиот и вториот ден од состанокот. 

Пвриот ден НСП тимовите работеа на усогласување на дневниот ред на V Регионална ЕПАЛЕ Конференција и другите детали потребни за успешно спроведување на овој настан кој ќе се одржи на 22ри и 23ти ноември 2021 година во он-лајн формат. Во организација на конференцијата учествуваат сите тимови кои присуствуваат на Тркалезната маса, а домаќин на овогодинешната, петта по ред, регионална ЕПАЛЕ Конференција е НСП ЕПАЛЕ Србија. 

Вториот ден беше посветен на продолжување на соработката во иднина на Националите ЕПАЛЕ тимови за поддршка од Србија, Хрватска, Црна Гора, Словенија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија. 

Националните тимови за поддршка ЕПАЛЕ од регинот разменија идеи и дадоа свои предлози за спроведување на нови активности на регионално ниво, и заклучија дека оваа успешна соработка ќе продолжи и во рамките на следниот циклус на програмата ERASMUS+ 2021/2027.  

Okrugli sto NSS EPALE timova iz regiona

Login (4)

Сакаш друг јазик?

Овој документ исто така е достапен и на други јазици. Ве молиме изберете еден од наведените подолу.
Switch Language

Сакаш да напишеш статија?

Не се двоуми да го направиш тоа!

Кликни на линкот подолу и започни со постирање на статијата!