European Commission logo
Креирајте профил
Можете да изберете повеќе зборови со разделна запирка

ЕПАЛЕ - Електронска платформа за учење на возрасните во Европа

Опис

ЕАЦЕА е европска, повеќејазична заедница со отворено членство за професионалци во областа на образованието за возрасни, вклучувајќи наставници и обучувачи за возрасни лица, персонал за водство и поддршка, истражувачи и академски работници, како и креатори на политики.

ЕАЦЕА е финансирана од програмата Еразмус+. Таа е дел од стратегијата на Европската Унија за промовирање на повеќе и подобри можности за образование за сите возрасни лица.

ЕАЦЕА го постигнува тоа преку поддршка и зајакнување на професиите во областа на образованието за возрасни лица. Таа овозможува членовите да се поврзат и да учат од колегите низ Европа преку објави на блогови, форуми, алатката за пребарување партнери и од работните средби.

ЕАЦЕА нуди голем број висококвалитетни, прецизни информации релевантни за практичарите за образование на возрасни лица. Со тек на време, сѐ поголем дел од овие содржини ќе бидат обезбедувани од самите членови. Дознајте повеќе за интеракцијата со заедницата на ЕАЦЕА.

ЕАЦЕА има силна уредничка политика што исто така се фокусира на заедницата за образование за возрасни лица. Сакаме сите наши корисници да се чувствуваат добредојдени на сајтот и да им веруваат на информациите што се прикажани на оваа платформа. Може да ја прочитате нашата целосна изјава за уредничката политика овде (PDF, 305 KB).

Со ЕАЦЕА на дневна основа раководи Централниот сервис за поддршка кому му помагаат 37 Национални сервиси за поддршка ширум Европа. Посветени сме да ве вклучиме во процесот на развој на ЕАЦЕА, за таа да ги исполни вашите очекувања и да ви ги понуди потребните информации за да останете во тек со случувањата во областа на образованието за возрасни лица ширум Европа.

Приклучете се сега за да станете дел од најголемата заедница за образование за возрасни лица во Европа!

ЕАЦЕА е финансирана од програмата Еразмус+ преку Европската Извршната агенција за култура и образование. Може да контактирате со ДГ ЕАК на eac-epale@ec.europa.eu или по пошта:

European Commission

DG Education, Youth, Sport and Culture

EACEA A2 - Erasmus+: Platforms, Skills and Innovation

Office SPA2 03/100

Avenue du Bourget1

BE - 1049 Brussels/Belgium

Имајте предвид: Вестите, ставовите и ресурсите што се објавени на сајтот на ЕАЦЕА не се поддржани од Европската комисија.

Претстојни настани