European Commission logo
Create an account

O

EPALE je otvorena evropska, višejezična zajednica stručnjaka za podučavanje odraslih, kao što su učitelji, instruktori za obrazovanje odraslih, voditelji i pomoćno osoblje, istraživači i članovi akademske zajednice, kao i kreatori politika.

Platformu EPALE finansira program Erasmus+. Ova platforma je dio strategije Evropske unije za promovisanje većeg broja boljih mogućnosti za učenje za odrasle.

Platforma EPALE ovo promoviše podržavanjem i jačanjem profesija za učenje odraslih. Ova platforma svojim članovima omogućava povezivanje sa i učenje od kolega širom Evrope, putem objava na blogu, foruma, alatki za traženje partnera i fizička okupljanja.

Platforma EPALE ima bogatu ponudu visokokvalitetnih, tačnih informacija koje su relevantne za osobe koji podučavaju odrasle. Tokom vremena, sve više sadržaja na ovoj platformi će biti napravljeno od strane samih članova. Saznajte više o tome kako da se uključite u zajednicu EPALE.

EPALE ima snažnu uredničku politiku koja je takođe usmjerena na zajednicu za učenje odraslih. Želimo da se svi naši korisnici osjećaju dobrodošlima na našoj internet strani i da vjeruju informacijama na ovoj platformi. Pročitajte punu verziju naše izjave o uredničkoj politici (PDF, 305 KB).

Platformom EPALE svakodnevno upravlja Centralna služba za podršku uz pomoć 37 Nacionalnih službi za podršku širom Evrope. Želimo da vas uključimo kroz razvoj platforme EPALE tako da ona zadovolji vaša očekivanja i da vam da ono što vam je potrebno kako biste bili u toku sa najnovijim dešavanjima u oblasti učenja odraslih širom Evrope.

Postanite član i dio najveće evropske zajednice za učenje odraslih!

EPALE se finansira u okviru programa Erasmus+ preko Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu. Možete se obratiti Opštem direktoratu za obrazovanje i kulturu na eac-epale@ec.europa.eu ili putem pošte:

European Commission

DG Education, Youth, Sport and Culture

EACEA A2 - Erasmus+: Platforms, Skills and Innovation

Office SPA2 03/100

Avenue du Bourget1

BE - 1049 Brussels/Belgium

Molimo vas da obratite pažnju na sljedeće: Iza novosti, stavova i resursa objavljenih na strani platforme EPALE ne stoji Evropska komisija.

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More