European Commission logo
Create an account
News
Новости

AЖУРИРАНИ ПОГЛАВЈА ОД ЕВРИДИКА НАЦИОНАЛНИТЕ ОПИСИ НА ОБРАЗОВНИОТ СИСТЕМ

Целта на образованието и обуките за возрасни во Северна Македонија согласно Законот за образование за возрасни е да се обезбедат можности за соодветни образовни нивоа за сите и за сите возрасни групи, и да се овозможи секој да има пристап до знаења, вештини и ставови во согласност со потребите на општеството и пазарот на труд.

Во моментов ОПИСИТЕ се достапни само на англиски јазик и во тек е постапка за превод на истите.

 

 

Login (0)

Сакаш да напишеш статија?

Не се двоуми да го направиш тоа!

Кликни на линкот подолу и започни со постирање на статијата!