European Commission logo
Izveidot profilu
Var atlasīt dažādus vārdus, atdalot ar komatu

EPALE - Eiropas pieaugušo mācīšanās elektroniskā platforma

Blog

Kielikurssilla Barcelonassa

Kalajoen Kristillisen Opiston opettajat kartuttivat kielitaitoaan Espanjassa. Lue lisää antoisasta kokemuksesta!

TreeImage.
EPALE NSS Suomi
Community Collaborator (Silver Member).

Barcelonan taloja.

Teksti: Marjukka Tuisku, opettaja, Kalajoen Kristillinen Opisto

Osallistuimme osana Erasmus+ -hanketta kurssille: ”English for Educators: advance your career level II” Barcelonassa toukokuussa 2023. Barcelona ei ollut meille kolmelle kielikurssilaiselle entuudestaan tuttu kaupunki, mutta kieli, jota olimme menossa oppimaan, olisi pitänyt olla. Siitä huolimatta en jännittänyt uutta kaupunkia, vaan vieraan kielen puhumista vieraiden ihmisten keskellä. Me kolme olimme toisillemme tuttuja Kalajoen Kristillisen Opiston työkavereita jo pitkältä ajalta. Olemme ennenkin matkustaneet työn merkeissä yhdessä ja puhuneet englantia. Tiesimme, että kukaan meistä ei puhu täysin sujuvaa englantia; ajatus juoksee nopeammin kuin kykenemme vierasta kieltä puhumaan. Kurssi tulisi siis tarpeeseen.

Kielikurssin aluksi huomasimme päässeemme englantia äidinkielenään puhuvan, taitavan opettajan opetettaviksi. Heti kurssin tavoitteet läpikäytyämme pääsimmekin jo tutustumaan kurssikavereihimme toiminnallisin tehtävin ja englantia puhuen. Meitä opiskelijoita oli yhdeksästä eri maasta. Kenenkään kurssilaisen oma äidinkieli ei ollut englanti, joten oli helppo suhtautua ymmärtäväisesti toiseen, kun oikeita englanninkielisiä ilmauksia tai sanoja ei aina tahtonut löytää.

Viiden kurssipäivän aikana me pidimme pieniä puheita meille arpomalla valituista aiheista, ratkaisimme päättelyä ja luovuutta vaativia tehtäviä. Teimme ryhmissä projektin, joka esitettiin muille kurssin lopuksi, kirjoitimme opettajalle kirjeen ja saimme opetusta muodollisista ja epämuodollisista sanoista sekä puhetavasta ja paljon muuta. Taitavasti opettaja piti huolen siitä, että emme voineet ohittaa englannin puhumista käyttämällä omaa äidinkieltämme ryhmätehtävissä tai muussakaan kanssakäymisessä.

Kurssipäivien kuluessa huomasimme pian, että meillä oli kuin olikin koko kurssilaisten kesken, opettaja mukaan luettuna, yhteinen kieli englannin lisäksi; huumori. Me puhuimme, elehdimme, piirsimme- ja nauroimme. Meitä yhdisti myös ammatti; kaikki olivat opettajia. Opetettavat aineet vaihtelivat laidasta laitaan kurssilaisesta toiseen, mutta uuden oppimista kaikki arvostivat ja se näkyi hyvänä yhteishenkenä ja toista kannustavana asenteena.

Englanninkielisiä sanontoja tutkiessamme ja tulkitessamme huomasimme, miten paljon ajatukseltaan samoja ilmauksia löytyy kunkin omasta äidinkielestä. Tulimme myös oppineeksi missä kaikissa kielissä on tunnistettavasti samankaltaisia sanoja ja ymmärrys eri kielien sukulaisuudesta kasvoi sekin siinä englannin oppimisen sivussa. Saimme myös oppia toistemme kotimaiden koulutusjärjestelmästä, kun jokainen vuorollaan kertoi, millä kouluasteella itse työskentelee.

Kauniiseen Barcelonan kaupunkiin ehdimme toki myös tutustua päivittäin oppituntien loputtua. Jokainen tutustui Barcelonan nähtävyyksiin omaan tahtiinsa, mutta muutaman kerran viikon aikana kokoonnuimme kurssilaisten kesken päivälliselle. Hyvä ruuan ääressä viimeistään ujostelu vieraan kielen puhumisesta unohtui.

Meistä tuli kurssin myötä rohkeampia englannin puhujia, saimme uutta itsevarmuutta sen suhteen, miten hyvin ymmärrämme englannin kielistä kirjoitettua ja puhuttua tekstiä. Erotamme muodollisen ja epämuodollisen puhetavan ja ilmaukset toisistaan. Meille jäi käyttöön kurssin aluksi perustettu WhatsApp-ryhmä, johon voimme halutessamme vieläkin laittaa viestejä toinen toisillemme. Meillä on siis aika suuri kansainvälinen, kielitaitoinen opettajaverkosto, josta voimme halutessamme hyödyntää. Missähän mahdetaan järjestää English for Educators: advance your career level III?

 

Marjukka Tuisku, opettaja, Kalajoen Kristillinen Opisto

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so!
Click the link below and start posting a new article!

Jaunākās diskusijas

TreeImage.
Oksana Soročina

14. jūnijā notika Erasmus+ centralizētā projekta #PartnerUp virtuālā studiju vizīte, ko rīkoja Valsts Izglītības attīstības aģentūra un Latvijas Pieaugušo izglītības apvienība.

Kā politikas veidotājiem un īstenotājiem iesaistīt reģionālos partnerus, izglītības sniedzējus un citas organizācijas, lai veidotu pieaugušo izglītības ilgtspējīgu atbalsta sistēmu?

Vairāk
TreeImage.
Oksana Soročina

Ilgtspēja un pieaugušo izglītība: virzoties ārpus "zaļajām" prasmēm?

Pievienojieties mums, domājot par zaļajām prasmēm kā veidu, kā risināt tādus sarežģītus savstarpēji saistītus jautājumus kā klimata pārmaiņas un vides problēmas.

Vairāk
TreeImage.
Elīna Krasta
Community Hero (Gold Member).

Iekļaušana un daudzveidība visās izglītības jomās - projekta rezultāti

Erasmus+ projektā “Iekļaušana un dažādība visās izglītības jomās” (IN-DI) tapis rīku un labo prakšu kopums draudzīgas vides veicināšanai izglītības iestādēs.

Vairāk