Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Доклад от проучване за дуалното професионално образование и обучение

Съгласно информацията, предоставена от проект „ДОМИНО“ – дуалната форма на обучение се въвежда в България в рамките на проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане на дуалния принцип в българската система за професионално образование“, финансиран от Швейцария по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Изключително важно е да се провеждат изследвания сред фирмите и училищата, които работят по проект „ДОМИНО“, за да се докаже положителният ефект от него. Всъщност, основната полза е създаването на устойчива българска система за професионално образование, в която то е поставeно в тясна връзка с нуждите на бизнеса. Също така, провеждането на изследване сред фирмите и училищата, които не са включени в проекта, ще популяризира неговите резултати и ще подтикне повече партньори да се включат в него.  

 

Извършеното изследване цели да осигури:

1) Данни и анализи във връзка със знанията, нагласите и практиките във фирмите и училищата в България относно известното в страната „обучение в реална работа среда“.

2) Информация за въздействието на проекта върху знанията, нагласите и практиките по отношение на дуалната форма на обучение във фирмите и училищата, включени в проекта.

Resource Details
Auteurs van het materiaal
Галъп Интернешънъл
Type materiaal
Studies en rapporten
Publicatiedatum
Taal van het document
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!