chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Доклад от проучване за дуалното професионално образование и обучение

Langue: BG

Posté par Iliana Taneva

Съгласно информацията, предоставена от проект „ДОМИНО“ – дуалната форма на обучение се въвежда в България в рамките на проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане на дуалния принцип в българската система за професионално образование“, финансиран от Швейцария по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Изключително важно е да се провеждат изследвания сред фирмите и училищата, които работят по проект „ДОМИНО“, за да се докаже положителният ефект от него. Всъщност, основната полза е създаването на устойчива българска система за професионално образование, в която то е поставeно в тясна връзка с нуждите на бизнеса. Също така, провеждането на изследване сред фирмите и училищата, които не са включени в проекта, ще популяризира неговите резултати и ще подтикне повече партньори да се включат в него.  

 

Извършеното изследване цели да осигури:

1) Данни и анализи във връзка със знанията, нагласите и практиките във фирмите и училищата в България относно известното в страната „обучение в реална работа среда“.

2) Информация за въздействието на проекта върху знанията, нагласите и практиките по отношение на дуалната форма на обучение във фирмите и училищата, включени в проекта.

Auteur(s) de la ressource: 
Галъп Интернешънъл
Date de publication:
Mardi, 22 Octobre, 2019
Langue du document
Type de ressource: 
Études et rapports
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn