News
Новости

Подгответе се за првата он-лајн дискусија во 2021!

EPALE 2021 Thematic Focuses. Let's start!.

Подгответе се за првата он-лајн дискусија во 2021!

Дискусијата ќе се оснесува на ЕПАЛЕ Тематските фокуси за 2021.

Оваа година фокусите се базирани на три главни теми, за кои може да прочитате во Специјалниот блог пост..

Тие се: :

  • Животни и работни вештини за поттикнување на возрасните да учат и да учествуваат
  • Дигитална транзиција и можностите за комбинирано учење
  • Инклузивна социјална промена за одржливост и правичност

Ќе се фокусираме на сите нив во текот на целата година, ќе следиме како се развиваат работите во текот на наредните неколку месеци и ќе ги исражуваме секоја од нив поединечно. .

Ве покануваме да го збогатите она што се очекува да биде интензивна година пред сите нас со вашите придонеси и експертиза! Веќе можете да земете учество во наредната онлајн дискусија која ќе се одржи во вторник, 9 март 2021 година, од 10 до 16 часот (ЦЕВ).

Пишаната дискусија ќе биде најавена со lПренос во живо со вовед во Тематските фокуси за 2021 година и а домаќини ќе бидат Џина Ебнер и Александра Козира од EAEA во име на Редакцискиот одбор на ЕПАЛЕ.Пишаната дискусија ќе биде модериранаод Клаудија ДѝЕрамо анд Сара Салиери (ЕПАЛЕ Централен Сервис за поддршка и  ЕПАЛЕ модератори), исто така дел од Редакцискиот одбот на ЕПАЛЕ. 

Не пропуштајте ја шансата да го кажете вашето мислење за тоа со што би сакале да ви се обраќаат во текот на годината!

Коментарите се веќе отворени  .можете веќе да ги споделувате своите мислења и предлози..

 

Login (16)

Сакаш друг јазик?

Овој документ исто така е достапен и на други јазици. Ве молиме изберете еден од наведените подолу.
Switch Language

Сакаш да напишеш статија?

Не се двоуми да го направиш тоа!

Кликни на линкот подолу и започни со постирање на статијата!