News
Vijesti

PR strategija i kampanja

Privredna komora Crne Gore je u saradnji sa Sekretarijatom za podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorice, 27. aprila, organizovala seminar na temu: „PR strategija i kampanja“.

Seminar je bio namijenjen zaposlenima koji u ime preduzeća osmišljavaju, realizuju i/ili donose odluke koje se odnose na komuniciranje preduzeća prema spoljašnjem i unutrašnjem okruženju: menadžerima odnosa s javnostima, marketinga, prodaje, ljudskih resursa, izvršnim direktorima privatnih firmi, predstavnicima javnih preduzeća i dr.

Ksenija Đukanović, samostalna savjetnica u Sektoru za obrazovanje i kvalitet Privredne komore kazala je da je vještine uspješnog komuniciranja (kolege, kupci, klijenti, dobavljači, investitori, uprava, državne institucije, itd.), važno i razumjeti i savladati, jer je to početni korak ka uspješnoj realizaciji svakog zadatka u okviru svakodnevnog poslovanja.

Zekerija Fetić, sekretar Sekretarijata za podršku biznis zajednici Glavnog grada, istakao je da, kao partneri Privrednoj komori, posebno podržavaju ovakve edukativne aktivnosti, jer je ulaganje u znanje i personalne vještine građana najbolja investicija. On je učesnicima seminara poručio da znanja iz tehnike PR-a i strategije komunikacije koja steknu danas, primjene u praksi na svakom radnom mjestu i u budućoj karijeri.

Predavačica je bila Ljiljana Burzan Nikolić, osnivačica i izvršna direktorica kompanije BI Communication, sa bogatim iskustvom iz oblasti menadžmenta, marketinga, komunikacija i medija. Saradnica je i predavačica na predmetima Međunarodni marketing na UDG-ju i Strategija i taktika komunikacije u CEPI - Školi za odnose s javnostima. Dobitnica je internacionalne nagrade za doprinos razvoju struke PRO PR AWARD 2019, kao i nagrade za filantropiju ISKRA za doprinos razvoju opšteg dobra 2016.

Burzan Nikolić je tokom seminara prisutnim učesnicima pružila priliku da steknu znanja iz odnosa sa javnostima, kroz primjere sa crnogorskog tržišta u kombinaciji sa adekvatnom teorijskom potporom, ali i zajedničkim radom na utvrđivanju naučenog.

Ona je kazala da je suština današnje teme da se komunikacija nikako ne smije uzimati olako i da mnogo češće nego što prosječno upućen poslovni čovjek/poslovna žena zapaža, upravo je vještina strateškog komuniniciranja ta koja opredijeljuje konačan ishod poslovnog poduhvata.

- Iako nam je mogućnost bazičnog komuniciranja data rođenjem, vještina plodonosnog poslovnog, tržišnog i kompanijskog komuniciranja je predmet kontinuiranog učenja, nadogradnje i usavršavanja – istakla je Burzan Nikolić.

Prema njenim riječima, komunikaciona strategija je osnov uspješnog i efikasnog komuniciranja i sredstvo u okviru koga se definišu ciljevi koje želimo da ostvarimo kroz komunikaciju, te predstavlja osnov za izradu plana aktivnosti.

Burzan Nikolić je tokom predavanja istakla i važnost PR kampanje, njenu izradu, smjernice, pravila i preporuke, dajući prisutnima sveobuhvatne primjere iz crnogorske prakse.

Skupu je prisustvovalo oko 50 učesnika, a naredni seminar koji organizuje Privredna komora biće održan 11. maja, na temu: „Uloga i značaj odbora za reviziju u privrednim društvima”.

Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More