European Commission logo
Create an account
News
Vijesti

Poziv za dodjelu bespovrtanih sredstava

 

Ministarstvo rada I socijalnog staranja u saradnji sa Ministarstvom finansija uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, otvorilo Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme Podrška zapošljavanjusocijalnoj inkluziji I socijalnom preduzetništvu (referentni broj EuropeAid/175333/ID/ACT/ME), a koji će biti finansiran iz IPA II – Godišnjeg akcionog programa za Crnu Goru za 2020. godinu- Podrška pametnom i inkluzivnom rastu-zapošljavanje i socijalna inkluzija.

Dodjelom i sprovođenjem grant ugovora, odnosno ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, planira se pružiti podrška projektima koji će unaprijediti pružanje socijalnih usluga u zajednici, uključujući i podršku inovativnim socijalnim uslugama, sa posebnim fokusom na deinstitucionalizaciju. Dalje, planira se podržati zapošljavanje, sa posebnim fokusom na  „teže zapošljive“ kategorije u društvu ,kao što su korisnici socijalnih davanja, žene, niskokvalifikovani nezaposleni, osobe sa invaliditetom i mladi, kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje kao i podržati koncept socijalnog preduzetništva u Crnoj Gori.

Ukupna vrijednost grant šeme je 2.705.882,35 EUR.

Aplikacioni paket  sa Upustvom za podnosioce predloga projekata dostupan je na internet stranici:  https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome.

Rok za dostavljanje projektnih predloga je ponedeljak, 5. decembar  2022. godine. Datum i vrijeme održavanja informativnih sesija biće objavljeni u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog Poziva za dostavljanje predloga projekata (vidjeti 2.2.4 Upustva za podnosioce predloga projekata)

 

 

***Napomena: Preuzeto sa sajta Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore https://www.gov.me/clanak/najava-objavljen-poziv-za-dodjelu-bespovratni…

Login (0)
Themes addressed

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More