chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

an tseomra nuachta

Izabrani najbolji volonteri u Republici Srpskoj za 2019. godinu

16/12/2019
Teanga: HR

Broj volontera  u Republici Srpskoj je veliki i za poslednjih pet godina samo lokalni volonterski servisi imali su  11.500 volontera, kojima treba i dodati još veliki broj njih iz mnogih drugih udruženja gradjana, izjavila je pomoćnik ministra za omladinu Srpske.

UN-ov  ovogodišnji Međunarodni dan volontera ministarstvo R.S.obilježilo je pod sloganom  „Volontiranjem za inkluzivnu budućnost" sa naglaskom  da je Ministarstvo porodice omladine i sporta u Strategiji volontiranja za naredni petogodišnji period usvojilo jedan od ciljeva - volontiranje u zajednici.

„Cilj je da se kroz samo volontiranje, više radi sa socijalno isključenim građanima,da se veća pažnja posveti međugeneracijskoj solidarnosti, da se volontiranje više razvija u srednjim školama"naglasila je pomoćnik ministra i istakla da će u budućnosti biti usmjereni na ispunjavanje tih ciljeva.

Ministarstvo je nagradilo četiri najbolja volontera i jednog organizatora volontiranja, a jedan od najboljih volontera u Srpskoj, Dijana Radić, iz Udruženja za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti", koja dvije godine volontira u tom udruženju i koje je i kandidovalo za njen rad sa djecom sa autizmom.

Ona je navela da je njena motivacija za volontiranjem bila ta što je  oduvijek željela da radi sa djecom, te da je to najbolji način da provede svoje slobodno vrijeme.
Za najboljeg organizatora volontiranja u Srpskoj u ovoj godini proglašeno je Udruženje građana „Cezar" iz Srpca, a izvršni direktor tog udruženja, Tanja Šnjegota, naglasila je da je ovo priznanjena neki način i kruna rada Udruženja i nagrada za sve njegove volontere.

Prema njenim riječima, ovo udruženje ima 400 volontera i za nekoliko mjeseci će obilježiti 10 godina postojanja i rada.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn