European Commission logo
Kreirajte nalog
Možete da odaberete više riječi odvojenih zarezom

EPALE - Elektronska platforma za obrazovanje odraslih

Vijesti

Building Innovation Capacity, BIC – innovation gennem en nordisk model for læring

TreeImage.
Nanna Beuschau

Forfatter: Maria Marquard, Nordisk Netværk for voksen læring, nvl.org

BIC er et dansk/svensk forsknings- udviklingsprojekt, der blev gennemført i perioden 2020 – 2022. Formålet med projektet var, dels at udvikle et redskab til at måle innovationskapacitet, og dels at undersøge om en nordisk model for samskabende, praksisnær læring kunne implementeres og fremme innovationskapacitet i produktionsvirksomheder.

Modellen ”Learning Labs” (LL) er inspireret af den nordiske tradition for lærings- og studiecirkler med et særligt fokus på det eksperimenterende, undersøgende og samskabende. Deraf brug af ”Learning Labs” i stedet for ”læringscirkler”.

Ulrik Brandi og Kirsten Jensen

I videoen kan du møde Ulrik Brandi, projektleder på BIC-projektet og Kirsten Jensen, innovationschef hos den danske virksomhed EasyFood. Ulrik og Kirsten fortæller om resultaterne fra BIC-projektet.

Resultaterne viser bl.a. at virksomhederne genopdagede innovationspotentialet, der ligger i medarbejdernes specifikke viden om de daglige arbejdsgange. At Learning Labs som arbejdsform udvider medarbejdernes råderum og giver plads til at udvikle med hinanden i det åbne agendaløse rum, at LL ikke kun skaber udvikling men også commitment og engagement.

Virksomhederne oplever, at arbejdsformen kan understøtte en vedvarende innovationskultur og kan anvendes i andre udviklingsforløb.

I den nye håndbog ”Learning Labs – En metode til mobilisering af innovationsevnen hos ledere og medarbejdere” gives inspiration til, hvordan man kan arbejde med LL, hvilke overvejelser man kan gøre sig.

Læs håndbogen ”Håndbog i Learning Labs” her. (pdf)

Arbejdsmodellen i BIC bygger bl.a. på NVL’s mangeårige udviklingsarbejde om læringscirkler som en model for fleksibel, organisk og praksisnær kompetenceudvikling.

Partnerne i projektet var:

  • Husquarna (SE)
  • Easyfood (DK)
  • Erhvervsakademi Kolding (IBA)
  • Konsulentfirmaet PLU partners
  • NVL
  • Lund Universitet
  • Aarhus Universitet

Projektet blev støttet af Vinnova, Sveriges Innovationsmyndighet.

NVL støttede mødesteder, skriveseminarer mv.

Login (1)

Da li želite napisati članak?

Ne ustručavajte se da to učinite!

Kliknite na donji link i napišite novi članak!

Najnovije rasprave

Profile picture for user azraazra.
azra SULIC

Kulturna i kreativna industrija – (ne)propuštena šansa za Bosnu i Hercegovinu

Potencijal koji postoji u okviru kulturne i kreativne industrije, opravdano nameće pitanje o tome da li je to u kontekstu bosansko-hercegovačke ekonomije i društva propuštena ili nepropuštena šansa te da li bi u ovom segmentu industrije to bila šansa za razvoj, zapošljavanje mladih i socijalnu koheziju.

More