European Commission logo
Create an account
Blog
Blog

Yhteistyössä EPALE ja Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelma

EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi ja Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -ohjelma toimivat yhteistyössä verkkojulkaisujen ja mediasisäl

                                                                                                        

Uusi_karuselli_565_x_250_7_1

EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi ja Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -ohjelma toimivat yhteistyössä verkkojulkaisujen ja mediasisältöjen parissa. Tämän bannerin kautta saat lisätietoa yhteistyökumppani SVV:n toiminnasta ja pääset tutustumaan ajankohtaisiin jakamiimme artikkeleihin.

Vapaa Sivistystyö ry.

Vapaa Sivistystyö ry. – Fritt Bildningsarbete on vapaata sivistystyötä tekevien oppilaitosten ja niiden valtakunnallisten vapaan sivistystyön järjestöjen yhteistyöjärjestö. VST ry. keskittyy vapaan sivistystyön yhteiseen edunvalvontaan ja vaikuttamiseen. Vapaata sivistystyötä tehdään kansalais- ja työväenopistoissa, kansanopistoissa, sivistysliittojen opintokeskuksissa, kesäyliopistoissa ja liikunnan koulutuskeskuksissa. VST ry. toimii kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla yhdessä kahdeksan jäsenjärjestön kanssa. Lue lisää täältä.

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelma

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu eli SVV-ohjelman tarkoituksena on vapaan sivistystyön tutkimuksen ja koulutuksen vahvistaminen, alan tutkijoiden ja toimijoiden vuorovaikutuksen vahvistaminen sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Sen taustalla on alan keskusjärjestöjen ja yliopistotutkijoiden pidempiaikainen yhteistyö, josta tehtiin vuonna 2011 sopimus Vapaa Sivistystyö ry:n (VST), Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Åbo Akademin välillä. Ohjelman keskeisiä toimintamuotoja ovat opinnäyte- ja harjoitteluyhteistyö, yhteisjulkaisut, erilaiset alueelliset ja valtakunnalliset keskustelutilaisuudet sekä tieteen yleistajuistamisen työpajat. Lue lisää täältä.

Sivistystori

Sivistystori-blogi on Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelman tammikuussa 2021 aloittanut blogisarja, jossa vapaan sivistystyön tutkijat ja asiantuntijat sekä sivistyksestä kiinnostuneet SVV:n yhteistyökumppanit kirjoittavat sivistystyöstä ja sivistyksen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Blogia tullaan julkaisemaan keskimäärin kerran viikossa eli noin 40 tekstiä vuoden 2021 aikana. Blogin tavoitteena on vapaan sivistystyön tutkimuksen ja kentän välisen vuoropuhelun vahvistaminen, yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen, sekä vapaan sivistystyön merkityksen vahvistaminen. Sen periaatteena on olla agora – tori, jolla kaikki voivat kohdata ja keskustella. Sivistystoria julkaistaan moniäänisesti suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tekstit ovat yleistajuisia ja kantaaottavia, ja ne perustuvat tutkittuun tietoon. Sivistystorin kaikki blogit löydät täältä.

Uusimmat ajankohtaiset julkaisut:

 

Haluatko tietää lisää yhteistyöstyämme? Ota yhteyttä:

Satu Heimo Koordinaattori Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -ohjelma satu.heimo@sivistystyo.fi

Jenni Westö Ohjelma-asiantuntija EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi jenni.westö@oph.fi

Login (0)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Son tartışmalar

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİLİKÇİ VE DESTEKLEYİCİ STAJ UYGULAMALRI

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİLİKÇİ VE DESTEKLEYİCİ STAJ UYGULAMALRI PROJEMİZİ TAMAMLADIK. YAYGINLAŞTIRMA VE TANITMA YAPIYORUZ

Devamı

Yönetim ve Ekip Değişiklikleri Yetişkin Eğitiminde Engel oluşturur mu?

Sık sık değişen lider ve kurum yönetimleri,gelişim ve değişime engel teşkil eder mi?Fikirlerinizi ve görüşlerinizi, önerileri değerli buluyor ve önemsiyoruz.

Devamı

EPALE Tartışma: Dönüşümsel Öğrenme ve Yaşam Becerileri

Dönüşümsel öğrenme ve yaşam becerileri hakkında görüşlerinizi paylaşın!

Devamı