Hoppa till huvudinnehåll
News
Nyheter

Demenci prijazna točka v Kranju

Slovenski mreži Demenci prijaznih točk, ki pod okriljem društva Spominčica zagotavlja demenci prijazno okolje, se je 21. 12. 2017 kot osma članica mreže pridružila Ljudska univerza Kranj. Na slavnostnem odprtju je bilo poudarjeno, da je odprtje točke nadgradnja v letu 2017 zaključenega projekta Erasmus+ Z izobraževanjem nad demenco: Osveščanje. Zaznavanje. Zaviranje. Več o projektu najdete na tej povezavi, hkrati pa smo o naših aktivnosti znotraj projekta poročali tudi na EPALE (povezava 1, povezava 2).

Ljudska univerza Kranj je kot javni prostor, center vseživljenjskega učenja, medgeneracijskega delovanja in center za svetovanje nadvse primeren prostor za delovanje Demenci prijazne točke, ker:

  • z dejavnostmi skrbi za boljšo ozaveščenost o demenci v lokalnem okolju,
  • nudi usmeritve za nadaljnjo strokovno pomoč,
  • organizira predavanja in delavnice z informacijami o demenci, ki jih z upoštevanjem andragoških načel podaja na uporabnikom prilagojen način.

Uslužbenci, ki so usposobljeni za nudenje pomoči osebam z demenco in njihovim svojcem, pa pomembno prispevajo k aktivnemu življenju oseb z demenco in njihovemu občutku sprejetosti.

 

 

Ljudska univerza Kranj bo kot prepoznaven član lokalne skupnosti skrbela za boljšo ozaveščenost o demenci v lokalnem okolju in za sprejetost bolnikov z demenco, da bodo tudi s pomočjo izobraževalnih aktivnosti na LUK in dejavnosti organiziranih v Medgeneracijskem centru čim dlje lahko ostali v domačem okolju in se počutili sprejete in aktivne člane skupnosti.

Na Demenci prijazni točki smo v času uradnih ur vedno na voljo za individualen pogovor in pomoč osebam z demenco v zgodnji fazi bolezni, ko so še samostojne in aktivne, njihovim svojcem in tudi drugim.

 

 

Karmen Kosem je na Ljudski univerzi Kranj zaposlena 4 leta. Na univerzi je organizator izobraževanja odraslih za področje formalnega izobraževanja, svetovalka ISIO in svetuje na Demenci prijazni točki.

 

Login (0)

Users have already commented on this article

Logga in eller Registrera dig så kan du kommentera.

Vill du skriva en artikel?

Tveka inte!

Tryck på länken nedan för att börja skriva en artikel!

De senaste diskussionerna