chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

Nyhetsrum

Centar za obrazovanje odraslih: Šest novoopremljenih učionica

08/07/2020
av Daria Mrsic
Språk: HR

Nekadašnji Radnički unevirzitet, a danas preuređen i modernizovan Centar za obrazovanje odraslih Banja Luka uskoro otvara svoja vrata za nove polaznike.

Ovaj Centar se bavi andragoškim obrazovanjem i nudi osnovnoškolsko obrazovanje za odrasle polaznike. „Statistički podaci pokazuju da samo u okolini grada Banja Luka ima više od 10.000 odraslih osoba koji nemaju završenu osnovnu školu. Mi tu vidimo šansu za stabilnost ove ustanove, koja postoji već 58 godina“, rekao je Aleksandar Granulić, v.d. direktora Centra za obrazovanje odraslih u Banjoj Luci. 

Kada je riječ o kapacitetima ustanove, direktor Centra ističe da su stvoreni novi uslovi i da sada umjesto jedne ova ustanova ima šest novoopremljenih učionica.

Dodao je da je jedna od novina i to što su u ovaj centar u posljednjih nekoliko mjeseci uveli OSD (Austrijska jezička diploma) licencu. „Doveli smo kompaniju 'Dialog' koja ima ovu licencu i na taj način smo postali ispitni centar za BiH. Sada smo u fazi pripremanja prostorija. Kao i do sada fokusiraćemo se na dualno obrazovanje, neformalno obrazovanje koje donosi kurseve stranih jezika, IT kurseve i sve kurseve koji su na tržištu rada bitni i moderni, bila to moderna muzička škola ili slikarstvo i kiparstvo. U planu su i kursevi montiranja i snimanja, u smjeru savremenih medijskih kanala“, kazao je Granulić.

Izvor: https://www.nezavisne.com/

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email