chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

Nyhetsrum

Online Coimbra Sustainablitiy Summit 18.– 29. 5. 2020.

24/05/2020
av Maja Antic
Språk: HR

Summit ima cilj da da doprinos u riješavanju društvenih izazova sa kojima se planeta suočava fokusirajući se na neke od 17 ciljeva održivog razvoja koje su Ujedinjene Nacije definisale 2015. Vizija događaja je raspravljati o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva. Teme koje će biti obuhvaćene tokom 2 sedmice trajanja događaja su zdravlje, poljoprivreda, proizvodnja i održivi gradovi (Health, Agri-food, Manufacturing and Sustainable Cities).

Coimbra Sustainablitiy Summit će istražiti mogućnosti rasta na presijeku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast: Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things and Cybersecurity (4 KETs), pokušavajući da pokaže kako kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe odabrana četiri sektora.

Online Coimbra Sustainablitiy Summit se održava od 18. do 29. maja 2020. godine.

Posjetite website css2020.eu za više informacija, pogledajte istaknute govornike događaja kao i agendu.

Registracija je besplatna ali je obavezna, a možete se registrovati putem linka. 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn