chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

Nyhetsrum

Vijftigtal experts Begeleiders zonder Grenzen wil antwoord bieden op onderwijsaanvragen

27/03/2020
av Karine Nicolay
Språk: NL

Vijfenvijftig academici en andere onderwijsexperten hebben de krachten gebundeld in de groep Begeleiders zonder Grenzen om antwoorden te formuleren op vragen van leraren en directies met betrekking tot het aanbieden van onderwijs op afstand.

Vragen kunnen gesteld worden via de website www.begeleiderszondergrenzen.be.

Naast academici en andere onderwijsprofessionals die individueel meewerken, verlenen het Onderwijscentrum Brussel, Schoolmakers, de pedagogische begeleidingsdiensten van het Provinciaal Onderwijs en Katholiek Onderwijs Vlaanderen en het Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven structureel hun diensten aan. Het initiatief ging uit van Nele Decroos, pedagogisch begeleider bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen, en Jan Royackers van Schoolmakers.

De deelnemers rond dit initiatief hebben zich verzameld rond zes thema's die veel vragen oproepen: afstandsleren, gelijke kansen en zorg, motivatie en betrokkenheid, communicatie, een school leiden en organiseren vanop afstand, en heropstarten na corona. De gestelde vragen worden toegewezen aan een van de begeleiders die in samenspraak met andere experten een antwoord formuleren.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn