Hoppa till huvudinnehåll
Blog
Blog

Op bijscholing naar Italië

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober 2019 gingen drie leerkrachten van de vakgroep Italiaans van CVO Kisp op bijscholing naar de Accademia Italiana in Salerno via Erasmus+

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober 2019 gingen drie leerkrachten van de vakgroep Italiaans van CVO Kisp op bijscholing naar de Accademia Italiana in Salerno via Erasmus+.

De leerkrachten werden ondergedompeld in een Italiaans taalbad en kregen les van enthousiaste Italiaanse collega’s. In de voormiddag werden de grammatica en de woordenschat verfijnd en uitgebreid en in de namiddag kwamen specifieke thema’s aan bod die betrekking hadden op het lesgeven.

Hoe maak je gebruik van liedjes tijdens de les? Hoe kan je een film integreren in de les? Hoe bereid je een les voor in functie van je publiek? Welke didactische spelletjes bestaan er om woordenschat en grammatica aan te leren? Hoe kies je op een didactisch verantwoorde manier een (nieuw) handboek?

Op al deze vragen kregen Ingrid, Justine en Debora een passend antwoord.

De school organiseerde ook extra activiteiten zoals onder andere een begeleide wandeling door de stad, een wijndegustatie, een boottocht, …

De leerkrachten verbleven bij een gastgezin in het hartje van Salerno waar ze elke ochtend konden genieten van een heerlijk ontbijt. Op die manier was het verblijf ook een echt taalbad bij native speakers.

Een leuke, leerrijke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is!

 

www.kisp.be

Login (0)

Logga in eller Registrera dig så kan du kommentera.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

De senaste diskussionerna