Hoppa till huvudinnehåll
Resource Details
RESURS

Nieuwe aanpak nodig voor bij- en nascholing

Een nieuwe, alomvattende en systematische aanpak is nodig op het gebied van bij- en nascholing van volwassenen in de EU. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Cedefop, dat laat zien dat het potentieel van een grote groep van de Europese bevolking onbenut blijft.

Het rapport is het eerste in een reeks over 'empowering adults through upskilling and reskilling pathways'. Cedefop wil met dit onderzoek meer inzicht bieden in bij- en omscholing van volwassenen. Een tweede rapport in de reeks zal zich richten op het ontwikkelen van een gecoördineerde en coherente aanpak voor bij- en omscholing. Vaardigheden is een van de prioritieten van de Commissie. In 2016 is hiervoor de New Skills Agenda gelanceerd.

De EU heeft een nieuwe aanpak nodig op het gebied van bij- en nascholing. Die is nodig om tegemoet te komen aan de veelzijdige behoeften van laagopgeleide volwassenen en de grote verschillen die nog steeds bestaan tussen de lidstaten op het gebied van bij-en nascholing. Het onderzoek van Cedefop brengt de Europese populatie in kaart die potentieel heeft voor om- en bijscholing.

De omvang van het aantal laaggeschoolde volwassenen wordt geschat met parameters die verder gaan dan alleen opleidingsniveau, en houdt rekening met digitale vaardigheden, geletterdheid en rekenvaardigheid, maar ook het verlies van vaardigheden en verouderde vaardigheden. De studie identificeert per vaardigheidsdimensie ook verschillende subgroepen van volwassenen die het meeste risico lopen laaggeschoold te zijn. Een beter begrip van de omvang van de laaggeschoolde volwassen bevolking en het herkennen van verschillende en specifieke doelgroepen binnen de heterogene groep volwassenen met potentieel voor bijscholing en bijscholing, is cruciaal voor een beter ontwerp en implementatie van effectieve bijscholingstrajecten voor de meest behoeftigen.

Resource Details
Resursförfattare
Cedefop
Typ av resurs
Studier och rapporter
Land
Publiceringsdatum
Dokumentets språk
Login (0)
Etiketter

Logga in eller Registrera dig så kan du kommentera.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!