chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

Resurs

Druga številka glasila ADS v letu 2019

Språk: SL

Publicerad Nevenka Kocijančič

Z novo številko e-informativnega glasila Andragoškega društva Slovenije (ADEES), ki je izšla sredi decembra, se zaključuje deseto leto izhajanja glasila.

Izdajo začenjajo se s pogledom na minulo leto in dobrimi željami za prihajajoče.

Na posvetu ADS, ki je bil junija v Zalogu pri Ljubljani, so si udeleženci zastavili vprašanje Kje smo in kam gremo v izobraževanju odraslih?, v glasilu pa predstavljajo povzetke dela v skupinah.

Dr. Zoran Jelenc se v svojih razmišljanjih z naslovom Slovenija – učeča se dežela med drugim sprašuje: » Je torej Slovenija dežela, na katero bi bili lahko naša vzgojno-izobraževalna politika in tisti, ki jo oblikujejo in vodijo, upravičeno ponosni?«.

V tem času pripravljamo v Sloveniji Nacionalni program izobraževanja odraslih za obdobje (NPIO) od 2020 do 2030. ACS je v letu 2019 izpeljal štiri dogodke, namenjene pripravi podlag za omenjeni strateški dokumente, ki jih v preglednem članku predstavlja Zvonka Pangerc Pahernik.

Vse to in še več lahko preberete v decembrski številki glasila ADEES.

Nevenka Kocijančič je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije kot urednica spletnih strani. Že vrsto let se ukvarja s promocijo izobraževanja in učenja odraslih, v zadnjem času pa opravlja operativne naloge za projekt EPALE.

Resursförfattare: 
Andragoško društvo Slovenije
Publiceringsdatum:
fredag, 20 december, 2019
Dokumentets språk
Typ av resurs: 
Annat
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn