chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Blogg

Kolme näkemystä: Miten varmistaa, että osaaminen vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin?

22/11/2019
av Sabrina Somersaari
Språk: FI
Document available also in: EN EL HU DE

/it/file/workplace-skillsWorkplace skills

Workplace skills

 

Kolme ennakoinnin, opiskelijajärjestökentän ja teollisuuden asiantuntijaa keskustelevat elinikäisen oppimisen ja työelämätaitojen tulevaisuudesta.

 

Minkälaista oppimista ja osaamista tulevaisuuden työpaikoilla tarvitaan?

Antavatko eurooppalaiset korkeakoulut näitä taitoja opiskelijoilleen?

Mitä yksityinen sektori ja teollisuus pitävät suurimpina työntekijöiden osaamiseen liittyvinä haasteina?

Markus Palmén keskusteli näistä kysymyksistä kolmen ennakoinnin, opiskelijajärjestökentän ja teollisuuden asiantuntijan kanssa. Haastattelut tehtiin syyskuussa 2019 Helsingissä järjestetyssä HEL We Can ‑tapahtumassa, joka oli yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden oheistapahtumista. Tapahtumassa eri alojen edustajat keskustelivat tulevaisuudessa tarvittavista taidoista.

 

Graham Brown-Martin: Kyse ei ole tutkinnoista!

Graham Brown-Martin on koulutuksen ja ennakoinnin asiantuntija, jolla on kokemusta myös viihde- ja startup-maailmasta. (video englanniksi)

 

 

Gohar Hovhannisyan: Kuunnelkaa opiskelijoita!

Gohar Hovhannisyan on The European Students’ Union ‑järjestön varapuheenjohtaja. Järjestö edustaa yli 20:tä miljoonaa korkeakouluopiskelijaa. (video englanniksi)

 

Timo Leskinen: Tarvitsemme monimuotoista osaamista!

Timo Leskinen is Senior Vice President (Human Resources) at the global crane and lifting equipment company Konecranes. (video englanniksi)


Markus Palmen on freelancerina työskentelevä toimittaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Elokuusta 2017 alkaen hän on toiminut EPALEn temaattisena koordinaattorina. Markus oli  European Lifelong Learning Magazine ‑julkaisun päätoimittaja kahdeksan vuoden ajan.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn