chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Nyhetsrum

STED 2019

13/11/2019
Språk: HR

Fakultet za menadžment Herceg Novi jedan je od suorganizatora VIII međunarodne naučne konferencije o društvenom i tehnološkom razvoju Sted 2019 koja je održana prethodnog vikenda u Trebinju. Uz novski fakultet organizatori dvodnevne konferencije su Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment iz Banja Luke i Tehnički univerzitet iz Rumunije.

Predstavljeno je 78 naučnih radova iz oblasti energetske efikasnosti, ekologije i zaštite životne sredine, informacionih tehnologija, prava, psihologije i tehnologije. Konferenciji su prisustvovali eminentni naučni radnici iz Austije, Turske, Češke, Slovačke, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske.

Dekan Fakulteta za menadžment u Herceg Novom doc. dr Irena Petrušić ističe da je cilj ovog fakulteta širenje saradnje na regionalnom nivou, i navela je da je na konferenciji Fakultet predstavilo 11 autora i koautora sa osam radova.

Rektor Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment iz Banja Luke Dragan Đuranović rekao je da su se izlagači bavili društveno-tehnološkim razvojem, ali i uticajem na makroekonomska kretanja u društvu, ali i pojavom siromaštva, migracionih kretanja i sličnih izazova, ističući da će zaključci skupa imati i regionalni značaj.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn