chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

Kalender

Naučimo se posneti in zmontirati kratek video

Publicerad Ana STANOVNIK PERCIC 1 vecka 1 dag sedan

tisdag 9 juni 2020 till tisdag 16 juni 2020
Ljubljana
,

V juniju bomo organizirali prvo letošnjo EPALE delavnico, tekom katere se boste naučili posneti in zmontirati kratek video. Tako boste lahko prispevali k večji vidnosti vaših prispevkov na platformi EPALE ter hkrati na zanimiv način predstavili svojo aktivnost/projekt/organizacijo.

Delavnica je namenjena strokovnim delavcem na področju izobraževanja odraslih, ki bi se želeli preizkusiti v snemanju in montiranju kratkih videov, s pomočjo katerih lahko obogatijo tudi svoje prispevke, ki jih pripravlajo za objavo na platformi EPALE.

Delavnica bo potekala v več fazah; od teorije, do končnega izdelka, izvedena pa bo v  celoti preko spleta. Vsebovala bo veliko samostojnega praktičnega dela ob podpori mentorja.

Za spremljanje seminarja boste poleg računalnika in internetne povezave, potrebovali še zvočnike oziroma slušalke, zato vas prosimo, da pred samim seminarjem preizkusite delovanje omenjene opreme. Podrobnejše informacije o dostopu do spletnega seminarja vam bomo posredovali preko e-pošte, ki jo boste navedli ob prijavi.

Delavnica bo potekala v treh delih:


Torek, 9. junij 2020 ob 11.00 – 13.00 - Teoretični del
V uvodnem teoretičnem delu boste poleg nekaj teoretičnih osnov dobili praktična navodila in napotke, ki vam bodo pomagali pri samostojni izdelavi videa, kar je tudi cilj delavnice.

Praktični del:
Četrtek, 11. junij 2020 - Delo na scenariju: –  oddate ideje (scenarije), mentor vam naslednji dan pošlje komentarje v obliki video posnetka

Torek, 16. junij 2020, od 10.00 do 15.00 - Online delo z mentorjem na montaži (vsak udeleženec ima na voljo pol ure, urnik bo na voljo naknadno)


Za praktično delo »doma« boste potrebovali telefon, če imate dodatno opremo, kot so mikrofon, luči,… je zaželeno, da jih uporabite.
Razdeljeni boste v skupine po dva, ki bosta skupaj napisala idejo (scenarij) za kratek video. Scenarij boste oddali v pregled mentorju in dobili komentar.
Razdelili si boste delo in posneli potrebne materiale za video, potem pa se boste lotili montaže. Dobili boste predlog za uporabo brezplačnega montažnega programa in video navodila, kako ga uporabljati. Za snemanje in montažo boste imeli na voljo nekaj dni, video boste potem poslali mentorju in dobili termin za konzultacije preko video konference.  


Delavnico bo vodil Marko Kumer Murč - režiser, scenarist in producent, ustanovitelj filmske produkcije EnaBanda in Rusalka films.

Prijave in število udeležencev:

Na delavnico se je možno prijaviti le »v paketu«!
Rezervirajte si torej čas, da boste lahko sodelovali tako na spletnem delu, kot opravljali aktivnosti doma.  
Število mest na delavnici je omejeno. Prijave preko spletnega obrazca zbiramo vse do petka, 5. junija.

V primeru velikega zanimanja, bomo morali omejiti število udeležencev iz iste organizacije omejiti na dva posameznika. Hvala za razumevanje!

Udeležba na delavnici je brezplačna!

Förstaspråk:
Typ av händelse: 
Evenemang om yrkesutveckling
Deltagaravgift: 
Nej
Tidsfrist för registrering: 
05/06/2020
Evenemang online: 
Nej
Organiserat av: 
Nacionalna podporna službe EPALE Slovenija
Organisatörstyp: 
NSS-event
Kontaktuppgifter: 
ana.stanovnik-percic@cmepius.si
Målgrupp: 
Akademiker, studenter, forskare i andragogik
Nätverk och organisationer inom vuxnas lärande
Projekt och partnerskap
Tema som behandlas:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn