chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Blogg

Minna Pesonen: IT i utbildningen, kurs i Aten

15/02/2018
av Jenni WESTÖ
Språk: SV
Document available also in: EN FI

/sv/file/minnankuva2pngminnankuva2.png

 

Jag deltog i Erasmus+-programmet om personalmobilitet för lärande under hösten 2017. Jag ville utveckla och uppdatera mina färdigheter inom pedagogik och utbildningsmiljöer med teknikstöd. Därför valde jag att delta i kursen IT i utbildningen i Aten den 18 till 22 september 2017.

 Kursen hölls på IDEC:s utbildningscenter i Piraeus. Kursprogrammet var mycket intressant. Bland annat togs följande upp: IT och inlärningsteorier, blandade inlärningsmodeller, teorier om samarbete och socialt lärande, spelbaserad inlärning, simuleringar, förstärkt verklighet samt öppna onlinekurser (MOOC).

Kursen gav mig mycket användbara erfarenheter. Även om jag har arbetat med utbildningsteknik och inlärningsteorier i över 15 år tyckte jag att diskussionen med läraren och den lilla gruppen med deltagare från olika länder var nyttig. Jag fick perspektiv på innehållet vi studerade från olika håll i Europa och en del nya idéer från läraren om hur kurser kan genomföras.

 De mest intressanta ämnena från mitt perspektiv var de öppna onlinekurserna och förstärkt verklighet. Simuleringar med 3D-glasögon och mobilappar som kunde använda förstärkt verklighet var något helt nytt för mig. Jag hade läst mycket om det här innan och nu fick jag uppleva det själv. Jag kände att jag blev uppdaterad om dessa saker.

 För att sammanfatta upplevde jag kursens innehåll som användbart. Jag gillade diskussionerna med läraren och studiegruppen samt kulturprogrammet som ingick i kursen.

Minna Pesonen, Sivis Study Centre

Den här artikeln ingår i en serie med artiklar om lärande på området för vuxenutbildning i ett europeiskt sammanhang. Vårt ERASMUS+ KA1-projekt heter ”European Educational Know-how Supporting Civil Society”.
 
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
  • Bild för Minna Pesonen
    for your comment!
    best wishes
    Minna
  • Bild för ALPER GÖZEN
    Thank you for your sharings.