chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Calendar

Ugotavljanje izobraževalnih potreb posameznika in okolja

Posted by Ajda Turk 5 years 6 months ago

Thursday 9 April 2015
Ljubljana
,

Na Andragoškem centru Slovenije bo 9. aprila 2015 izpeljana delavnica Ugotavljanje izobraževalnih potreb posameznika in okolja, ki jo bo vodila dr. Nives Ličen s Filizofske fakultete, Univerze v Ljubljani.

Za načrtovalce izobraževalnih dejavnosti (programov, projektov, svetovanja ) je zelo pomembno, da znajo prepoznati in razumeti (nove) potrebe po izobraževanju v procesu nastajanja (kako nastajajo potrebe) in na različnih ravneh (kje nastajajo). To pomeni, da znajo ugotoviti potrebe na osebni ravni (potrebe posameznika) v kontekstu organizacije, društva (potrebe institucije, podjetja in skupine institucij v širšem kulturnem kontekstu), potrebe širše skupnosti ter globalne potrebe (družbene potrebe).

Več informacij ter prijavnico za delavnico najdete tukajPrijavite se lahko do 2. aprila 2015.

Event language(s):
Event type: 
Professional development event
Attending fee: 
No
Registration deadline: 
02/04/2015
Online event: 
No
Organised by: 
Andragoški center Slovenije
Contact details: 
mag. Zdenka Birman Forjanič, T: 01/5842 571, E: zdenka.birman.forjanic@acs.si
Number of delegates: 
< 100
Target group: 
Adult learning networks & organisations
Theme addressed:
Expected (learning) outcomes: 
Na delavnici boste udeleženci: spoznali proučevanje potreb kot kreativen proces, ki odraža človekovo celovitost (čustvenost, miselnost, telesnost, odnosnost) in njegovo/njeno vpetost v kulturno okolje, spoznali različne teoretične modele o ugotavljanju izobraževalnih potreb, spoznali različne metode za ugotavljanje potreb, osvežili svoje znanje o analizi izobraževalnih potreb in pretvarjanju potreb v cilje (za udeležence, ki so se že ukvarjali z analizo izobraževalnih potreb), vzpostavili refleksijo do svojega tihega znanja, ki se je izkustveno oblikovalo, znali presoditi, katere so temeljne potrebe po izobraževanju v njihovem okolju, znali izbrati ustrezen instrument za analizo potreb v svojem okolju, iz nabora potreb na izbranem primeru oblikovali cilje programa.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email