Skip to main content
News
Lajme

Immigrants as a potential source for growth and internationalisation in the educational field

The goal of the project Immigrants as a potential source for growth and internationalization in the educational field is to improve the employment prospects of immigrants living in the Pirkanmaa region in Finland. The organiser, the Summer University of Tampere, aims for growth in training activities. In the project, immigrants are perceived as a key factor enabling growth.The project will recruit immigrants living in the region to plan the Summer University course programme together with the university's personnel. The pilot aims at finding people who are interested in sharing their own expertise and acting as educators. The participants will be trained to recognise their own skills and how to market them. Guidance for how to plan and build education products is provided.

A model in which immigrants can bring their skills to upgrade training available in the Summer University, to employ themselves as educators and to gain experience on working as teachers that will benefit them in the future, will be created in the project.15 immigrants living in the Pirkanmaa region will participate in the project. During the project, a minimum of 10 new training events will be planned, with immigrants acting as teachers in these events.The project will be carried out between 1.9.2017-31.3.2018.

Read more about the project at the Summer University of Tampere's website.

 

Photo: Laura Vanzo / Visit Tampere

Login (1)

Users have already commented on this article

Identifikohu ose Regjistrohu për të postuar komente.

Doni një gjuhë tjetër?

Ky dokument është gjithashtu i përkthyer edhe në gjuhë te tjera. Ju lutem zgjidhni një më poshtë.

Doni të shkruani një artikull?

Mos hezito ta bëni këtë! Kliko në linkun e mëposhtën dhe filloni postimin e një artikulli të ri!

Diskutimet më të fundit