Resource Details
Burime

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata (Monitoring learning outcomes of adult learning programmes) – A monitoring eszközök legjobb európai gyakorlatainak áttekintése

Ez a 2019-ben megjelent OECD jelentés az alacsonyan képzetteket célzó felnőttkori nem formális tanulási programok eredményeinek és hatásainak vizsgálatára alkalmazott európai jó gyakorlatokat mutat be.

A jó gyakorlatok a programok számos aspektusának vizsgálatára vonatkoznak, mint például a karrier előmenetel, társadalmi hatás, és a tanulók elégedettsége.

A jelentés feltárja az összegyűjtött adatok típusát, az adatgyűjtésben érintett szereplők körét, valamint az alkalmazott módszereket és eszközöket.

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy lássuk, milyen program működik és a tanulók melyik csoportjánál válik be. A nem formális oktatás hatásainak alátámasztásából a szektor minden szereplője profitálhat, a tanulóktól a társadalom egészéig. Valójában a tanulók a nyilvánosan elérhető információkat használják arra, hogy tájékozódjanak a továbbtanulásról és a jó minőséget biztosító képzőkről. Ezen túl a felnőttkori tanulási programokról következetesen gyűjtött adatok segítik a felnőttképzőknek abban, hogy megmutassák, hogy a nem formális programokat is lehet olyan alaposan monitoringozni és értékelni, mint a formális képzéseket.

 

 

Resource Details
Resource author
OECD
Lloji i burimit
Studime dhe Raporte
Vendi
Data e Publikimit
Jazyk dokumentu
Login (4)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!