chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Novinarsko središče

Seminar na teme: „Izmjene Zakona o porezu na dobit pravnih lica i uticaj na finansijsko izvještavanje” i „Primjena poreske stope PDV- a 21%”

08/02/2018
Jezik: HR

 

Privredna komora Crne Gore u srijedu, 14. februara 2018. godine, organizuje seminar, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica) sa početkom u 09:00 sati, na teme: „Izmjene Zakona o porezu na dobit pravnih lica i uticaj na finansijsko izvještavanje” i „Primjena poreske stope PDV- a 21%”.

Seminar je namijenjen zaposlenima koji posluju u oblasti računovodstva, poreza, kontrolinga, finansija i finansijskog izvještavanja, kao i ostalima koji se bave računovodstvenim i poreskim pitanjima obračuna poreza kao i primjene novih i izmijenjenih zakonskih odredbi u svakodnevnom poslovanju (knjigovodstvene agencije, privreda, finansijske institucije, privatnici, javna preduzeća).

Zakon o porezu na dobit pravnih lica je izmijenjen i dopunjen novim pravilima koja se primjenjuju na Finansijske iskaze za 2017. godinu. Neka od najznačajnijih tiču se:

*             Izmjena vezana za poreski tretman obračunatih troškova zarada, troškova otpremnina prilikom odlaska u penziju, troškova usljed tehnološkog viška i ostalih isplata naknada prilikom prestanka radnog odnosa, koji nijesu isplaćeni u poreskom periodu;

*             Dopuna PD (prijave poreza na dobit) stavkom prihoda od naplaćenih sumnjivih potraživanja ostvarenih u poreskom periodu, a koja u ranijem poreskom periodu nijesu priznata kao rashod u poreske svrhe;

*             Otpisana sumnjiva potraživanja koja se ne priznaju u poreske svrhe.

Molimo Vas da u cilju uspješne realizacije događaja odredite polaznike iz vašeg preduzeća, odnosno organizacije. Broj učesnika na seminaru je ograničen. Troškovi seminara su pokriveni projektom.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, molimo da prisustvo seminaru potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 12. februara 2018. godine, popunjavanjem online prijave na LINK-u <https://goo.gl/forms/0Ki1qTzUZnl4Pmz72>  .

 

Kontakt: Jelena Adžić ,tel: 020 230 415.

Agenda seminara nalaze se u prilogu

/sl/file/agendadoc-0agenda.doc

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn