chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

Novinarsko središče

DRUGA KONFERENCIJA UNIJE DIREKTORA ŠKOLA CRNE GORE

17/04/2017
objavil Miloš Trivić
Jezik: HR

Na drugoj redovnoj konferneciji UDŠCG, prije svega, prisutnima se obratio Veljko Botica, predsjednik izvršnog odbora Unije i Veljko Tomić, generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, a potom je održano predavanje dr Šefike Alibabić sa Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Drugog dana konferencije, radionicu na temu “Direktor kao lider”, održala je Olivera Todorović, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja I vaspitanja iz Srbije. Održan je i okrugli sto na temu “Izmjene i dopune zakona o obrazovanju, čiji je moderator bila Zoja Bojanić Lalović.

“Savremene tehnologije u nastavi”, naziv je interaktivne radionice koju je održao Bratislav Filipović sa Akademije Filipović iz Srbije. Veoma zaniljivu radionicu održao je i dr Nenad Vuzjadinović, sa Univeziteta Donja Gorica. Tema radionice je bila “Učionica i zbornica (kreativnost, angažovanost I budućnost)”. Potom, direktori su saznali i kakva je škola iz ugla učenika, jer im se obratila Andrea Mićanović, predsjednica Unije učenika Crne Gore.

Završnog, trećeg, dana, predavanja je održao i direktor Srednje pomorske škole, Veljko Botica, na temu “Kvalitet rukovođenja ustanovom”. Nakon tog dijela, učesnicima su dodijeljeni sertifikati i konferencija je zatvorena.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn