Skip to main content
News
Novice

DRUGA KONFERENCIJA UNIJE DIREKTORA ŠKOLA CRNE GORE

Na drugoj redovnoj konferneciji UDŠCG, prije svega, prisutnima se obratio Veljko Botica, predsjednik izvršnog odbora Unije i Veljko Tomić, generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, a potom je održano predavanje dr Šefike Alibabić sa Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Drugog dana konferencije, radionicu na temu “Direktor kao lider”, održala je Olivera Todorović, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja I vaspitanja iz Srbije. Održan je i okrugli sto na temu “Izmjene i dopune zakona o obrazovanju, čiji je moderator bila Zoja Bojanić Lalović.

“Savremene tehnologije u nastavi”, naziv je interaktivne radionice koju je održao Bratislav Filipović sa Akademije Filipović iz Srbije. Veoma zaniljivu radionicu održao je i dr Nenad Vuzjadinović, sa Univeziteta Donja Gorica. Tema radionice je bila “Učionica i zbornica (kreativnost, angažovanost I budućnost)”. Potom, direktori su saznali i kakva je škola iz ugla učenika, jer im se obratila Andrea Mićanović, predsjednica Unije učenika Crne Gore.

Završnog, trećeg, dana, predavanja je održao i direktor Srednje pomorske škole, Veljko Botica, na temu “Kvalitet rukovođenja ustanovom”. Nakon tog dijela, učesnicima su dodijeljeni sertifikati i konferencija je zatvorena.

Login (5)

Želite napisati prispevek?

Ne oklevajte!

Kliknite spodnjo povezavo in začnite z objavo prispevka!

Zadnje razprave

Spletna razprava EPALE: razvoj digitalnih spretnosti, kot priložnost dostopa za učenje

Od aprila do junija se EPALE posveča razvoju digitalnih spretnosti, kot priložnosti dostopa za učenje in tej tematiki bo posvečena tudi letošnja druga spletna razprava.

Več