News
Novice

Martovski filmski festival Beograd

Martovski filmski festival poziva autore i producente koji u svom dosadašnjem radu nijesu realizovali dugometražni igrani film, da se prijave za novu Belgrade March Debut radionicu. Radi se o programu za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, koji će se održati od 21. do 24. aprila 2021. godine u Domu omladine u Beogradu.

Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata. Rediteljsko-producentski timovi dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta.

Ekspertski tim čine: Jovana Nikolić, producentkinja (Prababa produkcija, RS), Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja (All Inclusive Films, RS), Sari Volanen, TV urednik (New Cinema YLE, FI) i Barbara Dukas, rediteljka (Drama ISFF, GR).

Prijave su otvorene za sve zainteresovane iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije, koji u svom dosadašnjem radu nijesu realizovali dugometražni igrani film, a koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku sljedeću dokumentaciju projekta na kojem rade:

Radni jezik Belgrade March Debut radionice je engleski. Prijava je besplatna, a rok za prijavljivanje je 5. april 2021. godine.

Prijave se podnose slanjem kompletne dokumentacije istovremeno na sljedeće email adrese: jovan.pantovic@martovski.rs i jovana@prababa.rs

Festival je u mogućnosti da obezbijedi 6 djelimičnih stipendija u vidu smještaja za učesnike radionice. Troškove ishrane i prevoza snose učesnici. Oni koji žele da apliciraju za pomenutu stipendiju, potrebno je da to naznače u prijavi.

Detaljnije o radionici možete pročitati https://domomladine.org/belgrade-march-debut-workshop/

Login (0)

Želite napisati prispevek?

Ne oklevajte!

Kliknite spodnjo povezavo in začnite z objavo prispevka!

Zadnje razprave

Zajtrk z EPALE in Erasmus+ s praktičnimi primeri: ustvarjanje EPALE vsebin ter primeri uspešnih prenosov dobrih praks v redno delo

Tudi drugi letošnji zajtrk z EPALE bo spremljal Erasmus+ dan: izvedeli bomo, kako pogodbeniki programa Erasmus+ v redno delo svoje organizacije prenašajo novo znanje, kompetence, dobre prakse in druge novosti, ki so jih pridobili v okviru Erasmus+ projektov.

Več

Spletna razprava EPALE: razvoj digitalnih spretnosti, kot priložnost dostopa za učenje

Od aprila do junija se EPALE posveča razvoju digitalnih spretnosti, kot priložnosti dostopa za učenje in tej tematiki bo posvečena tudi letošnja druga spletna razprava.

Več