Resource Details
GRADIVO

VUC Storstrøm arbejder med internationalisering som kerneopgave

VUC Storstrøm har i mere end 30 år arbejdet med internationalisering, og ser en stor kvalitet i samarbejdet med udenlandske kollegaer. Sammen inspirerer de hinanden til nye undervisningsmetoder og læringsteknikker. Læs med og find ud af hvilke tanker VUC Storstrøm gør sig om arbejdet med internationalisering som kerneopgave.   

Mandag d. 26. oktober 2015 afholdt Styrelsen for Videregående Uddannelser konferencen ”Hvordan internationaliserer vi vores institution? – Inspiration fra det europæiske samarbejde”.

Repræsentanter fra uddannelsessektoren gav deltagerne indsigt i, hvordan deres institution arbejder med internationalisering til gavn for både elever, studerende og undervisere i de danske uddannelsesinstitutioner.

En af oplægsholderne var Flemming Nielsen, som er projektleder hos VUC Storstrøm.

Samarbejde på tværsFlemming Nielsen har netop været i Litauen for at drøfte spændende projekter. Blandt andet ved de i Litauen en masse om, hvordan man anvender webinars, hvilke er erfaringer, som VUC Storstrøm meget gerne vil drage nytte af, fortæller Flemming.

Derudover er det sidste nye partnerskabsprojekt ’Video Systems in Education’ i fuld gang, som er et projekt, der løber frem til 2018. I samarbejde med Danmark tager Finland, Holland, Litauen og Spanien del i projektet. De arbejder med at optimere metoden, og deler i den forbindelse erfaringer om, hvordan ’video learning’ bedst muligt kan integreres i undervisningen – eksempelvis gennem online undervisning via videokonferencer, optagelse af undervisning, og brug af videomateriale til interaktivt brug.

”Vores kursister får et internationalt udsyn”På VUC Storstrøm arbejder ledelse og medarbejdere aktivt med internationalisering.Det er en af kerneopgaverne, da de ser det som et uundgåeligt led i forhold til at øge undervisningens kvalitet.- Vores erfaring er, at kursisterne drager stort nytte af internationaliseringen. Det giver dem forståelse for at være internationalt mobile og giver dem et internationalt udsyn og forståelse. Derudover kan vi som resultat af de forskellige samarbejdsprojekter udbyde mere målrettet og anvendelsesorienteret undervisning – både i kraft af fjernundervisning, webinars og generelt have et større fokus på, hvordan kursisterne kan få bedre undervisningsmuligheder gennem digitalisering.

- Hvorfor udvikle undervisningen via gamle, tørre tekster, når man kan få inspiration, til nye læringsmetoder- og teknikker, fra kollegaer udenfor landets grænser, siger Flemming Nielsen. Det er filosofien hos VUC Storstrøm.

Internationalisering – mere på spil- Det, at vi er så involverede i internationale aktiviteter gør, at vi har ’mere på spil’. Vi begiver os ud i nogle projekter, hvor vi kan miste kontrol i forhold til udbyttet, men det er sundt siger, Flemming Nielsen.

Der ligger desuden mange kræfter i det store udviklingsarbejde, men det giver også langt mere at arbejde med. Flemming Nielsen fortæller, at det også hænger sammen med, at når man begiver sig ud i samarbejdsprojekter på tværs, skal man have et åbent sind, en god portion nysgerrighed og ikke mindst være modig.

Endnu en anbefaling fra Flemming Nielsen er, at når man som institution skal finde en international samarbejdspartner, skal der ikke ledes efter en ’enægget tvilling’.

 - Find i stedet partnere der kan udfordre jeres tænkning og metoder. Forskellighed er en styrke, siger Flemming Nielsen.

 

 

Resource Details
Avtor(-ji) vira
Anne Hjelm Larsen
Vrsta vira
Članki
Država
Datum objave
Jezik dokumenta
Resource media
Img_5131
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!