Skip to main content
Event Details
22 Feb
2020

Обука за професионален развој

North Macedonia
Skopje
to

Академија за роботика и иновативно учење во соработка со Young Engineers Skopje Macedonia организира Обука за професионален развој на наставници, воспитувачи, негуватели и други стручни лица вклучени во воспитно-образовниот процес на децата на тема;„Развој на креативно учење и унапредување на работа со деца со посебни образовни потреби со практична примена на LEGO®“Преку обуката, нашата идеја е да се внесе иновација и претприемништво во едукативниот процес, интердисциплинарно изучување на наука, технологија, инженерство, уметност и математика, да овозможи на децата и младите без оглед на годините да се стекнат со вештини и знаења кои ќе допринесат за благосостојбата на општеството, да допринесе кон формирање луѓе со лидерски вештини и социјална свест, да креира и промовира соработка од областа на образованието во Република Северна Македонија, како и другите држави од Европа и светот.Целта е да допринесеме во развој на способности и вештини неопходни за животот на 21-ви век, да овозможиме развој на комуникација, концентрација, логичко размислување, фина моторика, упорност, истрајност, независност, одговорност, разбирање на процеси, работа во тим, почитување на правила на играта, емоционална контрола со финално чувство на контрола, успех и победа, со користење на LEGO® коцки како визуелни помагала со кои се реализира содржината на часовите.*НАПОМЕНА:Секој учесник ќе добие сертификат и прирачник со активности за реализација на соодветната тема на обуката.Пријавување на телефон: 077/399-999е-маил: contact@youngengineers.mkinfo@youngengineers.mk 

Event Details
Stanje
As planned
Vrsta dogodka
Konferenca
Vrsta organizatorja
Drug dogodek
Organiser name
Академија за роботика и иновативно учење во соработка со Young Engineers Skopje Macedonia
Kontaktni podatki
077/399-999
contact@youngengineers.mk
info@youngengineers.mk
Plačilo za udeležbo
Ne

Imate v mislih dogodek?

Ne oklevajte! Kliknite spodnjo povezavo in predlagajte dogodek!

Zadnje razprave

Spletna razprava EPALE: razvoj digitalnih spretnosti, kot priložnost dostopa za učenje

Od aprila do junija se EPALE posveča razvoju digitalnih spretnosti, kot priložnosti dostopa za učenje in tej tematiki bo posvečena tudi letošnja druga spletna razprava.

Več