Skočiť na hlavný obsah
Resource Details
ZDROJ

Kísérleti kutatás a Finnországban megvalósuló új munkaformákról és a vállalkozói tevékenységekről

A kísérleti mérés általános célja a munkaerőpiac igényeinek hatékonyabb kielégítése volt, különösen a rövid távú és önfoglalkoztatási lehetőségek előmozdítása révén. Célja volt továbbá az önfoglalkoztatás területén kapott információkban a munkaerő-piaci igények kezelése és a nyitott gazdaságról kapott adatok, melyek megmutatták az önfoglalkoztatás új formáit és a munkaerőpiac változó jellegét.

Az álláskeresők rövid távú munkavégzési és önfoglalkoztatási lehetőségeiről nyújtott tájékoztatást a digitális munkahelyek platformján (www.tyomarkkinatori.fi) „önfoglalkoztatás” címszó alatt. Ezt a munkahelypiaci platformot úgy alakították ki, hogy az egyablakos szolgáltatást nyújtson, amelyen keresztül az álláskeresők és a munkáltatók megtalálják az összes szükséges szolgáltatást, beleértve a munkanélküli-ellátásokra vonatkozó információkat, amikor egy álláskereső vesz részt ilyen típusú munkán. 

A többi érdekelt féllel való együttműködés révén a finn PES-nek sikerült innovatív projektet indít az új foglalkoztatási formák megismerésére, elterjesztésére. A kísérleti projekt egyik legfontosabb tanulsága az információ nyújtásának fontossága a munka és a vállalkozói szellem új formáiról szóló csomag ismertetése egy weboldalon. (További részletek a dokumentumban érhetők el.)

Resource Details
Autor (autori) zdroja
Tiina Oinonen
Typ zdroja
Prípadová štúdia
Krajina
Dátum publikácie
Jazyk dokumentu
Resource media
Login (1)

Aby ste mohli pridať komentár, prihláste sa alebo zaregistrujte.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!