chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronická platforma vzdelávania dospelých v Európe

 
 

Spravodajstvo

Megatrender og framtidas utdanningssystem

19/12/2018
Jazyk: NB

Programmet for årets ICDE-konferanse Lifelong Learning Summet på Lillehammer i februar er nå lagt ut. Målet med konferansen er å skape en internasjonal møteplass hvor arbeidslivet og akademia sammen presenterer og diskuterer løsninger for livslang læring i framtiden. Stadige endringer i arbeidslivet – blant annet som følge av digitalisering – vil kreve et helt annet fokus på læring hele livet i tiden framover.

Som samarbeidspartnere til konferansen bidrar Kompetanse Norge med to sesjoner.

Det ideelle utdanningsystemet for livslang læring

I den første sesjonen løfter Kompetanse Norge blikket sammen med fem internasjonale tenkere, forskere og næringslivsaktører som skal skissere hvordan de, basert på sin erfaring, ser for seg det ideelle utdanningssystemet for livslang læring. Premisset for samtalen er at dagens utdanningssystem, som i store trekk baserer seg på én modell i hele verden, blir visket ut. For å møte de kravene og utfordringene som samfunns- og arbeidsliv står foran nå, hvordan ville de sett for seg at befolkningen tilegner seg nødvendig kunnskap og kompetanse ?

Hvordan megatrender påvirker oss

I vår andre sesjon er tema megatrender, altså endringer teknologien fører med seg. Spørsmålet er hvordan klimaendringer, demografiske endringer og globalisering påvirker arbeids- og samfunnsliv. Diskusjonen vil dreier seg om hvordan vi kan møte disse endringer som allerede har en innflytelse på oss i dag og sannsynligvis enda mer i framtiden. Debatten vil bli ledet av Marianne Levinsen som er futurist ved Center for fremtidsforskning i Danmark.

Bidrag fra 35 land

Praktikere og forskere fra mer enn 35 land fordelt på alle kontinenter vil presentere forskning, erfaringer eller andre innspill på konferansen. Bidragene kommer både fra representanter fra samfunnslivet, fra akademia og fra næringslivet. Programmet dekker et bredt spekter av tema knyttet til utvikling og innovative løsninger for livslang læring.

Om konferansen

ICDE Lillehammer Lifelong Learning Summit 2019 arrangeres av Høgskolen i Innlandet ved Senter for livslang læring i samarbeid med ICDE (International Council for Open and Distance Education) og partnerne UNESCO, Commonwealth of Learning, Oppland fylkeskommune, NHO, Unio, NAV, Diku, Kompetanse Norge, Fleksibel Utdanning Norge, NOOA og Studiesenteret.no.

Konferansen arrangeres på Lillehammer 11. til 13. februar 2019. Les mer om ICDE Lillehammer Lifelong Learning Summit

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn