Blog
Blog

Burnout Aid – predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju

V petek, 26. november 2021 je v organizaciji Društva Mesto žensk potekala predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju.

Izraz »burnout« ali izgorelost na delovnem mestu nam je dobro znan, zdi se nam, da vemo, kako izgorelost izgleda, vemo, da moramo bolje paziti nase, vendar pogosto preprosto nimamo dovolj resursov za soočanje s to težavo. Pojav izgorelosti se najpogosteje povezuje s podpornimi poklici in gospodarstvom, le izjemoma pa se govori o izgorelosti v nevladnem sektorju.

V petek, 26. november 2021 je v organizaciji Društva za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk potekala predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju.

Dogodek je delavke_ce v nevladnih organizacijah informiral in ozaveščal o problemu izgorelosti ter ponudil metode in orodja, kako preprečevati in se soočiti z izgorelostjo preko boljšega razumevanja funkcioniranja nas samih in organizacij v katerih delujemo.

Na dogodku so bila predstavljena orodija, ki jih NVO lahko najdejo na spletni strani projekta Burnout Aid nato pa je sledil pogovor s strokovnjakoma dr. Tino Bončina in dr. Urošem Drčićem ter raziskovalko Tjašo Hauptman na temo specifik izgorelosti v nevladnem sektorju v Sloveniji in širše. Dogodek se je zaključil z izvedbo delavnice s predstavitvijo izbranih vaj in metod, ki jih nevladne organizacije lahko uporabljajo za preprečevanje izgorelosti med zaposlenimi in prostovoljci. 

Pogovor z Tino Bončina, Urošem Drčić in Tjašo Hauptman.

Društvo za promocijo žensk v kulturi Mesto žensk od leta 2019 s partnerjema Culture Shock Foundation (Poljska) in K-Zono (Hrvaška) sodeluje pri mednarodnem projektu Burnout Aid, ki se ukvarja z izgorelostjo v nevladnem sektorju.

V okviru projekta smo do sedaj pripravili poročila o dostopni literaturi, terensko raziskavo med nevladnimi organizacijami na Hrvaškem, Poljskem in v Sloveniji, opravili pogovore s strokovnjaki, osmislili in testirali scenarije za izvedbo delavnic, namenjenih zaposlenim v NVO. Trenutno pa je v fazi testiranja tudi samoevalvacijski vprašalnik o izgorelosti za nevladne organizacije in posameznike, ki bo na podlagi rezultatov ponudil nabor priporočil, orodij in metod.

Urška Lipovž je sociologinja in aktivistka LGBTQ, ki z Mestom žensk sodeluje od leta 2018. Januarja 2020 je prevzela vodenje odnosov z javnostmi. Je tudi članica kolektiva Lezbična četrt, ki letno organizira festival z enakim imenom.

Login (1)

Aby ste mohli pridať komentár, prihláste sa alebo zaregistrujte.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Posledná diskusia

Diskusia EPALE: Budovanie inkluzívnej jazykovej rozmanitosti v Európe

Učenie sa jazykov je kľúčom nielen k sociálnemu začleneniu, mobilite pracovnej sily, ale tiež prispieva k súdržnej a kultúrne bohatej Európe. Zúčastnite sa našej ďalšej diskusie a prediskutujte úlohu jazykového vzdelávania v dnešnej Európe!

Viac

Online diskusia EPALE: Digitálne zručnosti ako cesta k vzdelávacím príležitostiam

V rámci aktuálnej témy v mesiacoch apríl - jún 2020  - Digitálne zručnosti ako cesta k vzdelávacím príležitostiam - organizuje EPALE online diskusiu.  

Viac

EPALE diskusia: ako prispieť k environmentálnemu povedomiu v oblasti vzdelávania dospelých.

V naväznosti na hlavnú EPALE tému v tomto období, ktorou je Environmentálne povedomie a ochrana životného prostredia , platforma EPALE organizuje  písanú diskusiu o tom, ako prispieť k environmenálnemu povedomiu vo vzdelávaní dospelých. Živá diskusia sa uskutoční na tejto webovej stránke 18 marca 2020 v čas od 10:00 - 16:00 hod. 

Viac