chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronická platforma vzdelávania dospelých v Európe

 
 

Spravodajstvo

Zlato jabolko 2015 za projekt, usmerjen v delo z zaporniki

26/01/2016
Jazyk: SL

V Tednu izobraževanja v zaporih izpostavljamo zlato jabolko kakovosti 2015, ki jo je za projekt Grundtvig, učna partnerstva, prejel Center za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje. Projekt je bil usmerjen v usposabljanje zaposlenih, ki skrbijo za poklicno usposabljanje in izobraževanje zapornikov.

/sk/file/jabolkokakovosticikjpgjabolko_kakovosti_cik.jpg

Foto: Klemen Razinger, Jabolka kakovosti 2015

Jabolka kakovosti 2015 je decembra podelila ministrica za izobraževanje, znanost in port, dr. Maja Makovec Brenčič. CIK Trebnje je zlato jabolko prejel za projekt  FREE-IT: Spodbujanje ponovnega vključevanja in izboljševanja zaposljivosti zapornikov s pomočjo usposabljanj (Free-it: Foster re-integraion and enhance employabiliy through inmates training). Projekt je bil usmerjen v usposabljanje zaposlenih, ki skrbijo za poklicno usposabljanje in izobraževanje posebne skupine udeležencev – zapornikov.

Projektni partnerji so z medsebojno izmenjavo znanj in izkušenj oblikovali orodja za učinkovitejšo zaposlitveno in socialno reintegracijo zapornikov v družbo. Udeleženci so v projektu pridobili znanja, potrebna za prepoznavanje talentov in spretnosti zapornikov in še zlasti usklajevanje le-teh z identificiranimi potrebami na lokalnem trgu dela.

Projekt še posebno odlikujeta prenosljivost in uporabnost rezultatov, kar omogoča tako Portfolio kompetenc zaposlenih v zaporih kot Navodila za organizatorje izobraževanja v zaporih. Gre za res odličen primer spodbujanja usposabljanja za izjemno zahtevno ciljno skupino.

Več o podelitvi in drugih nagrajencih lahko preberete v novici, objavljeni decembra 2015. Najdete jo tukaj.

 

Vir: brošura Jabolka kakovosti 2015, CMEPIUS

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn