chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronická platforma vzdelávania dospelých v Európe

 
 

Zdroj

OECD:s utbildningsöversikt - Education at a Glance 2015

Jazyk: SV
Document available also in: EN DE PT NL FR BG ES SL LT PL

Autor Ewa GUSTAFSSON

OECD:s utbildningsöversikt – Education at a Glance  – är en årlig sammanställning av internationellt jämförbar statistik över utbildningssystemen och en tillförlitlig källa för korrekt information om utbildningssituationen runt om i världen.  I denna skrift redovisas resultaten från utbildningsinstitutioner; effekten av lärande i de olika länderna; de ekonomiska och mänskliga resurser som investeras i utbildning; tillgång, deltagande och utveckling i utbildningen; inlärningsmiljö och organisation av skolor.

2015 utgåva introducerar mer detaljerad analys av deltagandet i förskola samt högre utbildning. I rapporten undersöks också utbildnings- och social rörlighet för vuxnas första generation med högre utbildning, arbetsmarknadsutfall för nyutexaminerade, och deltagande i arbetsgivarsponsrad formell och/eller icke-formell utbildning. Omfattningen av att använda informations- och kommunikationsteknologi för problemlösning i undervisning och lärande undersöks också. Publikationen ger indikatorer på effekterna av färdigheter på sysselsättning och inkomster, könsskillnader i utbildning och sysselsättning, och bedömningssystem för lärare och skolledare. Rapporten omfattar alla 34 OECD-länder och ett antal partnerländer (Argentina, Brasilien, Kina, Colombia, Indien, Indonesien, Lettland, Ryssland, Saudiarabien och Sydafrika, och för första gången, Costa Rica och Litauen).

Autor (autori) zdroja: 
OECD
Dátum publikácie:
utorok, 24 november, 2015
Jazyk dokumentu
Typ zdroja: 
Iné
Krajina:
Značky:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn