chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronická platforma vzdelávania dospelých v Európe

 
 

Blog

Terugkoppeling Open Badges NL-dag

26/03/2019
od NSS EPALE Nederland
Jazyk: NL

Het team van EPALE is altijd op zoek naar interessant, leerzaam of leuk nieuws om te delen via deze website. Graag delen we de presentaties van een eerder op EPALE aangekondigd evenement: Open badges NL-dag. Hier kunt u de presentaties van deze dag bekijken.

 

Maar wat is een open badge nu eigenlijk?

Een open badge is een visueel, digitaal en betrouwbaar bewijs van een vaardigheid of competentie die je hebt verworven.

Een open badge is:

  • Vrij en open: het is vrije software die elke organisatie kan gebruiken voor het maken, uitgeven en verifiëren van digitale badges.
  • Overdraagbaar: verzamel badges vanuit meerdere bronnen in een e-portfolio of “backpack”. Geef daarna je vaardigheden en prestaties weer op sociale media, digitale cv’s of blogs.
  • Stapelbaar: je kunt badges op elkaar bouwen en stapelen (meer kleinere leiden tot een grotere badge) om het volledige verhaal van je vaardigheden en verrichtingen te vertellen.
  • Op bewijs gebaseerd: Open badges zijn informatierijk. Elke badge bevat belangrijke onveranderlijke gegevens die in de badge zijn “vastgebakken” en die terugverwijzen naar de uitgever, criteria en/of verifiërend bewijs.
  • Bruikbaar in verschillende omgevingen: Zowel in het officiele onderwijs, als bij bedrijfsopleidingen, vrijwiliigerswerk of voor welke manier van leren dan ook.

 

De open badge sluit aan bij de vraag naar snelle toeleiding naar de arbeidsmarkt, maakt inzichtelijk wat je nog moet leren voor het werk wat je wilt gaan doen en past binnen Leven Lang Leren

 

Meer weten? Open deze link: openbadges.nl/ of kijk op de themapagina van EPALE Validering van kennis en ervaring, ook hier is informatie over Open badges te vinden.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn