chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Poziv za prijave na 11. program stažiranja u zemljama Evropske unije

23/01/2019
Limba: HR

 

Evropski fond za Balkan (EFB) najavljuje otvoreni poziv za prijavu na jedanaesti po redu program stažiranja za državne službenike iz zemalja Zapadnog Balkana 2019/2020. To je program obuke kojim se pruža podrška i motivacija zaposlenima u državnoj upravi da sprovode i zagovaraju evropske principe javne uprave.

 

Ove godine, program je posebno namijenjen državnim službenicima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije koji su zaposleni u oblastima pravosuđa, bezbjednosti, ekonomije, energetike, saobraćaja, digitalne politike, socijalne politike, obrazovanja, istraživanja i inovacija i javne administracije, a koji su spremni stažirati dva i po mjeseca u državnim institucijama država članica EU: Austrije, Belgije, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Italije, Irske, Poljske, Portugalije, Slovenije, Španije i Švedske.

 

Svrha ovog programa jeste jak podsticaj reformama koje su uslovljene procesom integracije, kroz koji prolaze zemlje Zapadnog Balkana, kroz izgradnju kapaciteta pojedinaca koji djeluju kao agenti promjene. Ciljna grupa programa su ambiciozni državni službenici koji su posvećeni doprinosu razvoja društva, koji su aktivni u procesu cjeloživotnog učenja, usvajanju vještina i širenju horizonata tokom sopstvenih karijera. 

 

Rok za podnošenje prijave je 18. februar 2019, a detaljne smjernice za prijavu, kao i informacije o programu dostupne su na vebsajtu Evropskog fonda za Balkan: https://www.balkanfund.org/fellowship2019/ 

 

 

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn