chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

Spațiul de știri

Održana Radionica „Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove"

04/12/2018
de Daria Mrsic
Limba: HR
Radionica na temu „Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove“, u organizaciji Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i UNDP-a održana je od 27.11. do 29.11.2018. godine u Sarajevu.
 
U toku obuke polaznici su se upoznali sa svim otvorenim programima EU za Bosnu i Hercegovinu poput IPA II, HORIZON 2020, COSME kao i drugim programima EU. Pored toga, na obuci su prezentovani principi upravljanja projektnim ciklusom od programiranja do ocjene otvarenih rezultata, metodologija pripreme projekta odnosno pristup logičkog okvira kao i metodologija ispunjavanja projektne aplikacije po traženim elementima. Radionica je podržana u okviru Projekta opštinskog okolinskog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji finansira Vlada Švicarske, a izvovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)
 
Program obuke, koji je bio visoko interaktivan, je omogućio polaznicima da usvoje teoretska i praktična znanja u oblasti pripreme projekata za EU fondove uz podršku eksperata sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti pripreme i implementacije EU projekata.
Polaznici obuke su bili predstavnici MEG partnerskih jedinica lokalne samouprave i njihovih razvojnih agencija.
Predavači na edukaciji su bili: Meliha Gekić-Lerić, mr.sci. Senad Hromić i dr.sci. Elma Kovačević-Bajtal.
 
 
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email