chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Razstava ob 25-letnici delovanja študijskih krožkov je odsev pestrosti krajev in ljudi

15/05/2018
Limba: SL

Živa dediščina prispeva k naši trajnosti, ker nas uči sobivanja med seboj, z naravo in skozi čas. Študijski krožki to izražajo in gojijo, obisk narašča tudi zato, ker jih vodijo dobri mentorji. Ljudje v Sloveniji živijo posodobljeno tradicijo, ji vlivajo novega duha in nove rabe.

Razstava ob 25-letnici študijskih krožkov odseva pestrost lokacij in ljudi, izraža vzorce jezika, noš, organiziranja in učenja ter tudi prezrto ali skrito misel. Tehnološke inovacije imajo enako sporočilo kot dediščina – sledijo načelom delovanja ekosistemov. Medsebojno dopolnjevanje v skupini in med ŠK ter lokalnim okoljem ima jasen cilj  –  nadaljevanje skupnosti v njenem prostoru. Neformalno učenje je odličen okvir, v katerem odgovornost prevzamejo sodelujoči, koristi pa so na voljo vsem.

Na Jakopičevem sprehajališču v Ljubljani je do 5. junija razstava, ki so jo ob svoji petindvajsetletnici pripravili študijski krožki pod vodstvom ACS in v soorganizaciji Ministrstva za okolje in prostor (Podnebni sklad). Prikazuje življenje študijskih krožkov, večinoma tesno povezano z okoljem, in njihov prispevek k razvoju.

Dr. Nevenka Bogataj koordinira slovenske študijske krožke in raziskovalno povezuje naravoslovne in družbene znanosti ob preučevanju skupnostnega učenja ter agrarnih skupnosti - primera racionalnega upravljanja z naravnimi viri.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn