Mergi la conţinutul principal
Blog
Blog

Puljemidler når nye målgrupper og bygger bro mellem højskoler og lokalsamfund

En ny evaluering fra Videncenter for Folkeoplysning af to puljer på højskoleområdet viser, at puljemidlerne har givet en stor del af højskolerne mulighed for at nå nye målgrupper, etablere nye samarbejdsrelationer og nedbryde grænser mellem højskolerne og det omkringliggende samfund.

Foredrag, festivaler, udstillinger og undervisningsforløb er blot nogle af de mange forskellige aktiviteter, der er kommet ud af to puljer på højskoleområdet, Folkeoplysningspuljen og Den Internationale Pulje, som fra 2014-2016 har givet en lang række højskoler mulighed for at kaste sig ud i nye projekter med fokus på at åbne højskolerne for omverdenen lokalt og internationalt og skabe nye samarbejdsrelationer med andre aktører og målgrupper.

Puljemidlerne fra Kulturministeriet udgør samlet 6,6 mio. kr. i perioden 2014-2016 og administreres og uddeles af Folkehøjskolernes Forening i Danmark (FFD), som har bedt Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) om at udarbejde en ekstern evaluering af puljernes anvendelse.

I en ny rapport ser Vifo derfor nærmere på disse projekter og dokumenterer, hvordan og hvorvidt de forskellige projekter har opfyldt formålet med puljerne. Rapporten samler derudover op på de aktiviteter, der er gennemført, og erfaringer, som kan inspirere andre højskoler. 

Evalueringsrapporten viser, at projekterne i høj grad har skabt mere åbenhed og nye samarbejdsrelationer for højskolerne. Højskolernes succesoplevelser er især knyttet til de konkrete arrangementer og produkter samt mødet med lokalsamfundet, men samtidig viser evalueringen, at samarbejdet med eksterne partnere også har været den største udfordring. 

Læs mere om projekternes oplevede succeser og udfordringer, samt på hvilken måde projekterne vurderes at få betydning for højskolernes praksis fremadrettet, på Vifos hjemmeside.

Læs artiklen: Puljemidler når nye målgrupper og bygger bro mellem højskoler og lokalsamfund

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Cele mai recente discuții

Obiectivele tematice EPALE 2021. Să începem!

Vă invităm să îmbogățiți ceea ce urmează să fie un an intens în frunte cu contribuțiile și expertiza dumneavoastră! Să începem prin a lua parte la această discuție online. Discuția online va avea loc marți, 9 martie 2021, între orele 10.00 și 16.00. CET. Discuția scrisă va fi introdusă printr-un flux live cu o introducere în obiectivele tematice 2021 și va fi găzduită de Gina Ebner și Aleksandra Kozyra de la EAEA în numele Comitetului editorial EPALE.

Mai multe