chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

Resursă

Trends Shaping Education 2016

Limba: SL
Document available also in: EN SV RO DE CS HU PT MT NL

Postat de Simona Kavčič

Ste se kdaj spraševali, ali izobraževanje vpliva na zajezitev epidemije debelosti, ki je zajela države OECD? Ali vse večja urbanizacija vpliva na naše šole, družine in skupnosti? Kaj pa informacijske tehnologije – ali res spreminjajo način razmišljanja in učenja naših otrok?

Nova publikacija, ki jo je izdala Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (The Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) z naslovom Trends Shaping Education 2016 se osredotoča na trende, ki oblikujejo prihodnost izobraževanja. Ponuja pregled ključnih ekonomskih, socialnih, demografskih in tehnoloških trendov ter postavlja vprašanja o njihovih potencialnih vplivih na izobraževanje. Oblikovalcem politike, raziskovalcem, izobraževalcem in drugim strokovnim delavcem je vir za mednarodno primerjavo oblikovanja trendov v izobraževanju, zanimivo pa je tudi za starše ter učeče se posameznike.

/ro/file/trendsjpgtrends.jpg

 

Delo ne ponuja končnih odgovorov. Ni analitično poročilo ali statistična zbirka, še manj mnenje politike OECD o razvoju obravnavanih trendov. Je pa dobra podlaga za razmišljanje o glavnih težnjah, ki potencialno vplivajo na izobraževanje in obratno, o potencialu, ki ga ima izobraževanje za vpliv na te trende.

Autorul(-ii) resursei: 
OECD
ISBN: 
978-92-64-25017-8
Data publicării:
Miercuri, 20 Ianuarie, 2016
Tipul de resursă: 
Altele
Țară:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email