chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

Blog

Четири корака кa култури учења на радном месту

23/09/2020
de Markus Palmén
Limba: SR
Document available also in: EN PL HU EL NL

/ro/file/learning-work-0Learning at work

Learning at work

 

Како у четири корака неговати културу учења на радном месту? Тематски координатор Маркус Палмен дели савете који су му помогли да му учење постане навика у каријери.

 

Када неко крене на пут учења, то обећава лични раст, али исто тако подразумева и недостатак одређеног знања или способности. Ако желим да научим нешто ново, признајем да тренутно немам то знање или способност.

Ово звучи као неспретна таутологија, али је, у ствари, први кључни увид у стварању позитивне атмосфере за учење на радном месту (или било где другде). У овом блогу делим праксе које су ми помогле на мом путу учења на радном месту.

У радним колективима често морамо да пројектујемо ауру непоколебљивог професионализма. Оптерећени нашим (неутемељеним) синдромима уљеза, можда ћемо невољно признати да нам недостају неке вештине у одређеним аспектима нашег рада. Признати то својим колегама и надређенима може деловати чак као лудост.

 

1. Борба против стигме незнања

Један од темеља организације за учење представља постепено одстрањивање стигме незнања. Усвојите навику да своје потребе за учењем делите са колегама (на пример, на недељним састанцима) да бисте видели да ли можете да обучавате једни друге. Ово је вероватно лакше рећи него урадити, али побрините се да овај процес започнете неформално и без шефа!

 

2. Размењујте вештине

Следећи корак природно произилази из првог. На једном од мојих претходних радних места периодично смо износили своје потребе за обуком и спајали их са вештинама које су нам интерно биле доступне. „Научићу вас како да користите тај софтвер за уређивање, ако ми покажете основе рачуноводства.“ Овај приступ се најбоље примењује на техничке вештине које се релативно брзо науче, али и то је почетак!

 

3. Поделите оптерећење

Трећи корак се такође ослања на неформалну сарадњу. Поделите радно оптерећење које је усмерено на праћење стручне литературе и медија, догађаја, семинара и курсева даље обуке. На једном од претходних радних места експериментисали смо са кругом читања, одабрали смо најзанимљивије нове књиге из наше области и поделили задатке за читање. Сваки колега је морао да прочита једну књигу и сумира је за остале на састанку. Исти систем функционише за било коју врсту материјала за учење или за даљу обуку.

 

4. Покупите знање од различитих људи

Разговори са колегама су најбољи начин преношења прећутног знања на радном месту. Додатно бих вас охрабрио да се обратите људима који не очекују да им се јавите! То подразумева људе који вас инспиришу, попут аутора књиге, истраживачког рада или интервјуа које сте управо прочитали. На свом послу на позицији партнера у продукцијској компанији, овај приступ смо изабрали као свесну стратегију учења. Редовно зовемо занимљиве људе из наше области и позивамо их на ручак, да разменимо мишљења о трендовима и темама. Увек се појави неки нови поглед на ствари и могућности сарадње!

 

Ова четири корака су само предлози, опробани пут за учење на радном месту. Поделите своја искуства у одељку за коментаре у оквиру оригиналне објаве коју можете пронаћи уз помоћ линка на почетку текста!


Маркус Палмен (Markus Palmen) је новинар, писац и аудио-визуелни продуцент и фриленсер. Од августа 2017. године тематски је координатор EPALE за област политика. Осам година Маркус је био шеф деска и главни и одговорни уредник у часопису European Lifelong Learning Magazine.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email