Mergi la conţinutul principal
News
Ştiri

Jó gyakorlatok a kompetenciafejlesztés és tudásbeszámítás területén

A Békés Megyei Kormányhivatal „ACCESS TO VET – kompetenciafejlesztéssel és tudásbeszámítással” címmel valósított meg projektet ír, olasz, spanyol és román nemzetközi partnerségben, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrummal együttműködésben az Európai Bizottság ERASMUS+ programjának támogatásával.

A projekt a munkavállaláshoz szükséges transzverzális kompetenciák (pl. tanulás képessége, kommunikáció, problémamegoldás, kezdeményezőkészség, csapatmunkára való alkalmasság, kritikus gondolkodás, stb.) fejlesztése, valamint az előzetesen megszerzett tudás beszámítása területén a nemzetközi partnerek által alkalmazott jó gyakorlatok kölcsönös megismerésére, és a partnerszervezeteink szakmai tevékenységének továbbfejlesztésére fókuszált.

A projekt egyik legfontosabb eredménye a partnerszervezetek által – a képzéshez és képesítésekhez való hozzáférés javítása érdekében – alkalmazott jó gyakorlatokat bemutató gyűjtemény.

A megvalósítás során a hatás mérése kiemelt figyelmet kapott. A partnerség minden tagja kiválasztott néhányat a megismert jó gyakorlatok közül, melyet úgy ítélt meg, hogy annak kipróbálásával és esetleges későbbi alkalmazásával jelentősen javíthatja saját és nemzeti partnerhálózata szakmai munkáját. A hatásmérés során beszámoltak arról, hogy a megismert módszerek közül mit és hogyan építettek be a szervezetük működésébe, melyek az alkalmazás tapasztalatai, és esetlegesen milyen módosításokat javasolnak a módszer javítása érdekében.

A  Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának honlapján  publikált és a Szakmai anyagok gyűjteményében jelen honlapon is megtalálható projekteredményeket a projekt tématerületéért felelős bármely szervezet és szakember figyelmébe ajánljuk, hasznos iránymutatást tartalmaznak az egész életen át tartó tanulásban való részvételre irányuló motiválásban, bármely EU-s tagállamban támogathatják a szakmai tevékenységet.

A projektnek fontos hozadékaként az Írországban megismert, többek között Magyarországon is kipróbált, a hátrányos helyzetű fiatalok életvezetési modelljének további fejlesztése is megvalósul egy új, stratégiai partnerség típusú Erasmus+ projekt megvalósítása során.

Login (5)

Doriți să scrieți un articol?

Nu ezitați!

Accesați linkul de mai jos și începeți să postați un nou articol!

Cele mai recente discuții

Obiectivele tematice EPALE 2021. Să începem!

Vă invităm să îmbogățiți ceea ce urmează să fie un an intens în frunte cu contribuțiile și expertiza dumneavoastră! Să începem prin a lua parte la această discuție online. Discuția online va avea loc marți, 9 martie 2021, între orele 10.00 și 16.00. CET. Discuția scrisă va fi introdusă printr-un flux live cu o introducere în obiectivele tematice 2021 și va fi găzduită de Gina Ebner și Aleksandra Kozyra de la EAEA în numele Comitetului editorial EPALE.

Mai multe