chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

MolenGeek en Promixus op zoek naar digitale talenten

13/11/2019
Limba: NL

De Molenbeekse tech-start-up MolenGeek en telecomoperator Proximus hebben hun partnerschap aangekondigd voor de ontwikkeling van digitale competenties, opleiding en innovatie. Proximus stelt materiaal en technologische expertise ter beschikking en biedt jaarlijks tien tot twintig stageplaatsen aan.

MolenGeek richt zich tot jongeren die aangetrokken worden door de digitale technologie en ondernemerschap. Zij kunnen opleidingen op maat volgen en hun ideeën in de incubator uittesten. Het team rond Ibrahim Oeassari startte enkele jaren geleden in een ruimte van 65 m2, maar heeft nu 1.000 m2 in gebruik en zal op korte termijn nog eens 400 m2 in gebruik nemen in een gebouw in Sint-Jans-Molenbeek.

Het Molenbeekse initiatief kan voortaan rekenen op de volledige technologische expertise van Proximus. Het bedrijf hoopt ook op vernieuwende ideeën door samenwerkingsmogelijkheden te bieden aan jonge talenten die bij MolenGeek werden opgeleid en die niet noodzakelijk een typisch onderwijstraject hebben doorlopen. Dit biedt Proximus toegang tot meer innovatie aangezien deze jonge talenten niet beperkt worden door schoolse lesroosters.

De studenten zullen ook de gelegenheid krijgen om IoT-oplossingen (internet of things) te ontwikkelen dankzij de sensoren die Proximus ter beschikking stelt en de toegang tot specifieke interfaces en platformen. Er zullen eveneens synergieën ontstaan tussen Proximus en het ecosysteem van de start-ups uit de incubator van MolenGeek.

"Dit partnerschap is het resultaat van twee jaar werk en stelt ons vandaag in staat onze krachten te bundelen om technologie toegankelijk te maken voor iedereen en vooral daar waar ze het minst bereikbaar is"", stelde Ouassari, die erkende ooit net naast een job bij Proximus gegrepen te hebben.

BRON: BELGA

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn