chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Obuka "Aktiviraj se - Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu"

01/09/2019
Limba: HR

Obuka je namijenjena mladim ljudima koji žele da unaprijede svoje kapacitete za traženje posla i nauče kako da postanu konkurentni na globalnom tržištu rada.

Teme koje će se obrađivati tokom obuke su:

1.SAMOSPOZNAJA – aktivnosti neophodne za kreiranje slike o sebi, uključujući aktivnosti samoprocjene stavova, vrijednosti, interesovanja, vještina i nedostataka odnosno slabosti kroz SWOT analizu svakog od polaznika.

2. DIGITALNA ERA I TVOJA KARIJERA – definisanje idealnog posla i poslodavca, sa osvrtom na skriveno tržište rada, najtraženije poslove današnjice i poslove koji će se pojaviti u skorijoj budućnosti, vještine i znanja koja su potrebna za obavljanje tih poslova i način na koji je moguće postati primjetan u odnosu na globalnu konkurenciju. Takođe, jedna od tema za razgovor će biti i mogućnost samozaposlenja, odnosno pokretanja sopstvenog biznisa.

3. AKTIVIRAJ SE! – Učesnici će u okviru ove teme otkriti male tajne regrutera, koji osim što čitaju CV i motivaciono pismo, pretražuju kandidate na Google-u i društvenim mrežama i time mjere njihovu online reputaciju. Svaki od učesnika će uz pomoć trenera napraviti profil na društvenoj mreži LinkedIn i naučiti kako da se umreži sa relevantnim kompanijama i pojedincima.

4. INTERVJU ZA POSAO – Tema ima za cilj da ukaže korisnicima na dvostruku svrhu intervjua za posao i na faze kroz koje svaki razgovor za posao prolazi.

5. KARIJERNI PLAN – Učesnici će naučiti kako da pravilno postavljaju svoje ciljeve, što predstavlja osnovu za dalju izradu karijernog plana.

Na kraju obuke, svaki od učesnika će imati pripremljen i optimizovan CV, razrađenu strukturu za pisanje motivacionog pisma i pripremljen jedan primjer, napravljen i SEO optimizovan LinkedIn profil, kao i razrađen karijerni plan i plan akcije za period koji slijedi.

Uslovi za pohađanje obuke:

Uzrast stariji od 18 godina,

Posjedovanje lap-topa.

Obuka će biti realizovana u periodu od 26.10. do 10.11, subotom i nedjeljom u terminu od 09:00 do 12:00h u prostorijama IPC Tehnopolis - Nikšić.

Minimalan broj prijava za održavanje obuke je 10.

Prijavu u kojoj ćete navesti vaše ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona i obuku za koju se prijavljujete pošaljite na email adresu: obuke.tehnopolis@gmail.com. U naslovu email-a navedite za koju se obuku prijavljujete.

Svaki polaznik može poslati prijavu isključivo za sebe (prijave više osoba u jednom email-u neće biti prihvaćene) i može se prijaviti za pohađanje maksimalno dvije obuke.

***Napomena: Više informacija o navedenoj obuci možete pronaći na zvaničnoj stranici IPC Tehnopolis - Nikšić.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn