Mergi la conţinutul principal
News
Ştiri

Osiguranje kvaliteta, jačanje kapaciteta i promocija obrazovanja odraslih predmet novog Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom obrazovanja Kantona Sarajevo

Aktivnosti podrške DVV Internationala institucijama nadležnim za kreiranje i provođenje politika obrazovanja odraslih nastavljaju se i u Kantonu Sarajevo te je tim povodom u petak, 26. aprila, potpisan i Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja odraslih između ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, mr. Zinete Bogunić i direktora DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu dr. sc. Emira Avdagića.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo ključni je nosilac sistema obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo i odgovorno je za njegovo adekvatno zakonsko uređenje, funkcionisanje u praksi, kontinuirani razvoj te promociju u javnosti. Stoga će DVV International i u predstojećem periodu nastaviti pružati profesionalnu i finansijsku podršku ovom ministarstvu pri realizaciji aktivnosti u pomenutoj oblasti što je i ozvaničeno potpisivanjem Sporazuma o saradnji.

Nastavak saradnje u 2019. godini, na temelju potpisanog sporazuma, podrazumijeva:

  • učešće predstavnika ministarstva u razvoju softvera za monitoring i osiguranje kvaliteta u oblasti obrazovanja odraslih, te učešće u obuci za primjenu razvijenog softvera,
  • organiziranje dva treninga na teme: značaj, zadaci i uloge referenata za obrazovanje odraslih, jednoobrazni radni procesi, komunikacija, te vidljivost obrazovanja odraslih, kao i
  • pripremu, organizaciju i realizaciju okruglog stola u Kantonu Sarajevo na temu „Akreditacija organizatora obrazovanja odraslih i umrežavanje u oblasti obrazovanja odraslih“.

Sporazum je dio strategije DVV Internationala, i u skladu je sa njegovim ciljem pružanja podrške obrazovanju odraslih, između ostalog, i u tranzicijskim zemljama Jugoistočne Evrope, Kavkaza i Turske.

 

Izvor: http://www.dvv-international.ba/bs/

Login (0)

Doriți să scrieți un articol?

Nu ezitați!

Accesați linkul de mai jos și începeți să postați un nou articol!

Cele mai recente discuții

Obiectivele tematice EPALE 2021. Să începem!

Vă invităm să îmbogățiți ceea ce urmează să fie un an intens în frunte cu contribuțiile și expertiza dumneavoastră! Să începem prin a lua parte la această discuție online. Discuția online va avea loc marți, 9 martie 2021, între orele 10.00 și 16.00. CET. Discuția scrisă va fi introdusă printr-un flux live cu o introducere în obiectivele tematice 2021 și va fi găzduită de Gina Ebner și Aleksandra Kozyra de la EAEA în numele Comitetului editorial EPALE.

Mai multe

Evenimente viitoare