chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

Calendar

Габрово популяризира ученето през целия живот

Postat de Zhuliyan GOCHEV 3 luni 3 săptămâni în urmă

Miercuri 7 Octombrie 2020 to Vineri 9 Octombrie 2020
Габрово (Gabrovo)
,

От 7 до 9 октомври за шеста поредна година в град Габрово ще се проведат Национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, Регионално управление на образованието – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово.

Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот, вкл. в пандемична среда. Ще бъдат популяризирани възможности за осъществяване на такива учебни дейности, както чрез присъствено обучение, така и чрез обучение в електронна среда от разстояние.

Дните за учене през целия живот имат съществен и реален ежегоден принос към изпълнението на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 година. Този принос се осъществява и през настоящата 2020 година, която е последната година от действието на тази Стратегия.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие Дните за учене през целия живот на 7 октомври от 17,30 ч на площад „Възраждане“. В рамките на откриването ще бъдат връчени и годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ ще получи д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. Номинацията за тази награда е инициирана от общността на сектора за учене на възрастни в резултат от решение на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ от м. юли тази година.

Програмата на Дните предвижда провеждане на работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден. Събитията са организирани в различни интересни комуникационни точки на територията на град Габрово. 

Актуална информация за всички събития по време на Дните за учене през целия живот е достъпна на интернет страницата на националния координатор за учене на възрастни http://lll.mon.bg/ и на профилите на Националното звено за подкрепа на EPALE в социалните мрежи.

Националните дни за учене през целия живот, които ще се проведат в гр. Габрово, се осъществяват по Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Достъп до информация за събитието може да бъде получен чрез:

http://lll.mon.bg/

https://www.facebook.com/EPALE.BG/;

https://twitter.com/epale_bulgaria;

 

Limba principală:
Tipul evenimentului: 
Conferință
Taxă de participare: 
Nu
Eveniment online: 
Nu
Organizat de: 
Екипът на националния координатор за учене на възрастни.
Tip organizator : 
Alt eveniment
Date de contact: 
Валентина Дейкова - национален координатор за учене на възрастни. v.deikova@mon.bg
Proiect UE nr.: 
Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”
Număr de delegați: 
< 100
Grup-țintă: 
Rețele și organizații de învățare a adulților
Tema abordată:
Scopuri și obiective: 
Популяризиране на значението на ученето през целия живот.
Rezultate scontate ale învățării: 
Повишена осведоменост за ползите от ученето през целия живот.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email