chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

Recurso

Compendium voor docenten basisvaardigheden voor volwassenen

Idioma: NL
Document available also in: EN SK SL

Publicado por Marissa VAN DER VALK

De afgelopen jaren werkten partners uit  Spanje, Turkije, Nederland, Duitsland en Noorwegen aan het SEA project:  Specialization for European Teachers of Basic Skills for Adults. Idee van SEA was het maken van een verdiepingsslag voor de professionalisering van docenten die lesgeven in basisvaardigheden aan volwassenen. Beoogde doelstellingen waren:

  • Het verzamelen van expertise in de partnerlanden over competenties die nodig zijn voor werknemers en vrijwilligers in het volwassenenonderwijs in het algemeen en docenten basisvaardigheden in het bijzonder.

  • Het eens worden over een lijst met trainingscurricula, methoden en materialen opgesteld in termen van kennis en competenties.

  • Het bespreken van de huidige curricula, methoden en materialen die worden gebruikt in de partnerlanden.

  • Het realiseren van een lijst van de aanbevelingen betreffende trainingsmateriaal en een curriculum voor de opleiding van leraren basisvaardigheden, zowel professionals en vrijwilligers.

 

SEA was een Grundtvig  Lerend Partnerschap dat Europese onderzoekers, instellingen voor lerarenopleiding, onderwijs aanbieders van basisvaardigheden samengebracht. Het liep van oktober 2013 tot mei 2015. Er was ook een nauwe samenwerking met het European Basic Skills Network (EBSN).

De lijst van aanbevelingen en het curriculum voor de opleiding van docenten basisvaardigheden is nu beschikbaar. Deze kunnen worden gevonden op EPALE of de SEA projectwebsite. Op de projectwebsite is  ook een deel voor "andere uitkomsten" zoals materiële beschrijvingen, relevant onderzoek en relevante links.

Autor(es) do recurso: 
ACEFIR,VOX,ACEV,DIE, Bureau Lidwien Vos de Wael
Data de publicação:
Quarta-feira, 15 de julho de, 2015
Língua do documento
Tipo de recurso: 
Recursos de ensino aberto
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email